c_300_250_16777215_10_images_75921.jpg

گلستان : ترکمن سسی - معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی گلستان گفت: در دو سال اخیر با توجه به سیل و شیوع ویروس کرونا، مشکلات عدیده‌ای برای هنرمندان صنایع‌دستی در استان به وجود آمده است.


مریم حاجی ابراهیمی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در گلستان حدود ۱۰ هزار هنرمند در حوزه صنایع‌دستی داریم که ۹۰ درصد آنان را بانوان تشکیل می‌دهند که غالباً به‌صورت خانگی مشغول به فعالیت هستند. با توجه به پراکنده بودن فعالین در این حوزه، همواره رسیدگی به مشکلات و حمایت از آنها مشکل بود تا اینکه از سال ۹۴، راه‌اندازی مراکز تخصصی صنایع‌دستی را در استان آغاز کردیم.
وی افزود: در این مراکز صفر تا صد یک کار تولیدی اعم از فراوری مواد اولیه، تولید و فروش، کنترل و رسیدگی می‌شود و حمایت‌ها از آنها به شکل بهتری انجام می‌گیرد. علاوه بر این، مراکز در لیست تور گردان‌های گردشگری برای بازدید گردشگران قرار می‌گیرند و در برگزاری مراسم و نمایشگاه‌ها نیز در اولویت هستند.
حاجی ابراهیمی بیان کرد: تا پیش از امسال ۱۰ مرکز تخصصی صنایع‌دستی در استان راه‌اندازی شده بود و تا پایان امسال تلاش داریم این تعداد را به ۲۰ مرکز افزایش دهیم. مراکز فعلی در رشته‌هایی از جمله نمدمالی، ابریشم‌بافی، حصیربافی و سوزن‌دوزی در شهرستان‌های گنبدکاووس، آق‌قلا، بندر ترکمن، رامیان، کردکوی، مینودشت و گالیکش مشغول به فعالیت هستند.
معاون صنایع‌دستی گلستان در ادامه با اشاره به مشکلات هنرمندان حوزه صنایع‌دستی در ۲ سال اخیر، خاطرنشان کرد: معمولاً در تابستان و عید هرسال بازارچه‌های بزرگ صنایع‌دستی برپا می‌شود و هنرمندان محصولاتشان را به فروش می‌رسانند. سال گذشته با توجه به سیل و امسال هم با توجه به کرونا، این نمایشگاه‌ها برپا نشد و در واقع هنرمندان ما دو سال پیاپی با مشکل روبه‌رو شدند
وی با اشاره به اینکه این امر ضربه بزرگی به هنرمندان استان بود، گفت: در سال ۹۸ مقدار ۱۳ میلیارد تومان صادرات چمدانی محصولات را از استان داشتیم اما امسال در شش‌ماهه نخست تنها ۲۴۵ میلیون تومان صادرات چمدانی انجام شده است.

حاجی ابراهیمی با اشاره به اینکه هنرمندان ما با وجود اینکه به شدت با مشکل مواجه هستند، کار خود را رها نکردند، تصریح کرد: توسعه فروشگاه‌های مجازی در دستور کار قرار گرفته است. در گذشته تنها ۳ فروشگاه در این حوزه داشتیم که فعالیت خیلی قوی هم در این حوزه نداشتند ولی در حال حاضر در استان ۷ فروشگاه مجازی در این حوزه فعال هستند.
وی بیان کرد: برای دریافت تسهیلات کرونا، ۷۶۳ پرونده تشکیل شد که از این تعداد ۵۶۲ نفر موفق به دریافت مجموعاً بیش از ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات شدند. پرداخت تسهیلات سیل با تأخیر شروع شد و تاکنون از مجموع ۲۹۹ پرونده معرفی شده به بانک‌ها، ۱۰۴ نفر تسهیلات دریافت کردند. علاوه بر تسهیلات، کمک‌های بلاعوض نیز در اختیار هنرمندان قرار گرفت و در آینده نیز یک مرحله دیگر از کمک‌های بلاعوض را خواهیم داشت.
معاون صنایع‌دستی گلستان خاطرنشان کرد: امسال نمایشگاه ملی صنایع‌دستی با توجه به شیوع ویروس کرونا به‌صورت مجازی برگزار شده است. به‌منظور حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، صفحه‌ای به‌صورت رایگان در اختیار آنان قرار گرفته و هنرمندان این فرصت را دارند که از این طریق محصولات خود را به نمایش بگذارند. تاکنون بیش از ۵۰ هنرمند گلستانی در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته، تعداد رشته‌های بومی استان گلستان از ۲۸ رشته به ۳۴ رشته افزایش یافته است. حدود ۶۰ رشته غیربومی نیز داریم که هنرمندان استان در این بخش‌ها هم مشغول به فعالیت هستند.
حاجی ابراهیمی بیان کرد: در این روزها ماسک به یکی از ضروریات زندگی ما تبدیل شده و حتی بعدها می‌توانند بگویند ماسک یکی از اجزای لباس محلی یک منطقه بوده است. از هنرمندان خواستیم به تولید ماسک ورود پیدا کنند و استقبال خوبی هم از این کار صورت گرفت و روز به ‌روز در حال افزایش است.
معاون صنایع‌دستی گلستان در خصوص ایجاد پایانه تخصصی صادرات صنایع‌دستی در استان، گفت: این کار نیاز به هزینه زیادی دارد. کارگروه توسعه صادرات استان با ایجاد این پایانه موافقت کرده و اگر سرمایه‌گذار پیدا شود، حتماً پیگیری‌های لازم را انجام خواهیم داد.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر