ترکمن سسی - یوسف بدراقی باغدار و عضو شورای اسلامی روستای بدراق نوری می گوید: در این روستا 63 هکتار باغ انار وجود دارد. بیش از ۷ سال است به اتفاق فرزندم و بستگانم در این روستا به کار باغداری از نوع محصول انار مشغول هستیم.
امسال میانگین برداشت محصول انار در این روستا 20 الی 30 تن در هر هکتار رسید و این میزان برای باغداران این روستا رضایت بخش است.
احمد بدراقی ۳۰ ساله، علاقمند به شغل باغداری همراه پدر خود یوسف به کار باغداری مشغول است. وی می گوید:
در حوالی روستای بدراق نوری 2 هکتار باغ انار داریم. باغداران این روستا دو مشکل اساسی دارند.
اولین مشکل آب است. رها نشدن آب از سدهای بالا دست. باغداران در زمان آبیاری باغات با کمبود بسیار شدید آب مواجهه میشوند و آب چاه های بتونی نیز کافی نیست و چاه ها نیز یکی پس از دیگری در حال خشک شدن میباشند.
مشکل دوم ما باغداران نبود کارشناس باغات انار در منطقه است. برای رفع این مشکل ناچار هستیم بصورت تلفنی از کارشناسان در خارج از استان دعوت کنیم تا برای باغداری صنعتی و یا مبارزه با انواع آفات مشاوره دهند. این روش برای باغداران بسیار هزینه بر است.
امسال بابت دعوت و حضور کارشناس یا کارشناسان باغ انار از شهر ساوه حدود 15الی 20 ملیون تومان هزینه کردیم و این رقم بسیار بالا است.
اگر باغداری به روش صنعتی و نوین و به روز باشد بهتر و به صرفه است. در صورت همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان و شهرستان با اعزام کارشناس باغ و ارایه مشاوره از سوی آنها باغداران میتوانند با آموزش و کسب دانش باغداری نوین میتواند محصولاتی با تناژ بالا و با کیفیت با حداقل ضرر و زیان تولید و به بازار عرضه کند.
عبدالرحیم بدراقی یکی دیگر از باغداران این روستا، فوق دیپلم رشته کنترل کیفی است. این باغدار هم همانند سایر باغداران متفق القول و تاکید دارد:
باغداران منطقه نیاز به کارشناس باغ دارند. چون باغ انار انواع آفات دارد که برای مبارزه با آن به یک کارشناس و متخصص آفات شناسی نیاز است و در این زمینه کارشناس مربوطه نظر دهد تا باغدار بتواند محصولی با کیفیت تولید و به بازار عرضه کند.
تراز آب در منطقه بدراق نوری پایین رفته و شوری خاک با سرعت قابل توجه از شمال این روستا به زمین های بالا دست در حال پیشروی است و این موضوع با احداث سد در بالا دست و خشکی قنات ها و چاه ها مزید بر علت پیدایس شوری خاک در منطقه شده است.
اگر در فصل آبیاری محصولات آب از سدهای بالا دست رها سازی شود و یا آب شیرین به باغات داده شود، باغداران این روستا میتوانند از میزان تولیدی گفته شده تا 50 تن محصول انار برداشت نمایند.
این گزارش با دعوت احمد بدراقی فرزند حاج یوسف بدراقی از خبرنگار ترکمن سسی برای گفتگو با جمعی از باغداران روستای بدراق نوری تهیه شده است.
گزارش از عبدالرضا نظری
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.