c_300_250_16777215_10_images_1122233.jpg

عبدالمناف آق ارکاکلی ،ترکمن سسی:همواره در جوامع بشری افرادی برای اعتلای تفکرات و بهبود زندگی مردم خویش یا در جهت منافع گروهی یا فردی خود حرکت کرده اند.

در جهان سوم فعالیت های سیاسی و مدنی وسیله ای برای بالا بردن شعور سیاسی و اجتماعی مردم است یا در حالت عکس این قضیه به قول لنین تامین خواسته های افراد پشت پرده در این گونه فعالیت ها نهفته است.
به انتخابات مجلس شورای اسلامی نزدیک می شویم و فعالان انتخاباتی و سیاسی روزهای داغ خویش را سپری می کنند و هر کدام بنا به آرمان های خویش به فعالیت می پردازند.بیشتر این فعالان برای مردم و به قولی فی سبیل الله و برخی دیگر از انتخابات برای خویش کیسه ای دوخته و انتخابات فصل برداشت آنان است.
مردم جامعه ما در بیشتر اوقات فعالان انتخاباتی را فعالان سیاسی منطقه می پندارند که تصوری اشتباه به نظر می رسید چرا که یک فعال انتخاباتی لزوما فعال سیاسی نیست،کما اینکه یک فعال سیاسی می تواند فعال انتخاباتی نیزباشد.
فعال سیاسی اصولا از دریچه منطق و تحصیلات آکادمیک به وقایع می نگرد و تحلیلی عمقی و موشکافانه از رخدادهای سیاسی جهان اطراف و جامعه خویش دارد.
وزنه علمی و عقلی فعال سیاسی اصولا بالاتر از فعال انتخاباتی است.چرا که  فعال سیاسی فعالیت خویش را در طول سال قطع نمی کند و همواره در حال کسب تجربه برای تحلیل های موشکافانه دقیق از اوضاع و احوال سیاسی است،کمااینکه انتخابات نیز از حوزه های فعالیت یک فعال سیاسی است.
فعال سیاسی در مقاطع مختلف اجتماعی در لحظه تحلیل می کند. چرا که تحلیل وی برای اجتماع ضروری اس.،بالفرض مثال در قضیه منا فعالان و صاحب نظران سیاسی چند روز بعد اظهار نظرهای خویش را علنی کردند چرا که فضای جامعه ی ملتهب ما ایجاب می کرد تحلیل ها از این مسئله که یک بعد آن سیاسی بود هرچه زودتر به جامعه ارائه شود.
فعال سیاسی همچون برخی ها تمامی رویدادهای رخ داده در اجتماع را مرتبط به سیاست نمی داند و سیاست زده نیست.،به عبارتی قدرت تفکیک یک مسئله سیاسی از مسئله غیر سیاسی را دارد.برای درک این موضوع کافی است رجوعی به سایت ها ونشریات محلی استان گلستان شود که برخی مسائل شهری و عمرانی نیز مرتبط به سیاست شده اند.
با توجه به اظهارات فوق وزنه یک فعال سیاسی قوی که علم وی برگرفته ازتحصیلات کلاسیک دانشگاهی یا مطالعات عمیق سیاسی به همراه تجربه باشد درانتخابات می تواند بسیار بیشتر از یک فعال انتخاباتی در زمینه معرفی یک کاندیدای اصلح فارغ از برخی تعصبات باشد.
در طیف دیگر فعال انتخاباتی همانگونه که از نام آن هویداست فقط درانتخابات مختلف فعالیت می کند.حال فعالیت وی در راه اعتلای مردم و جامعه یا برای منافع خویش می باشد از حوصله متن خارج است.
    هر جامعه ای با توجه به شرایط اجتماعی،قومی،نژادی و مذهبی تعریف خاصی ازفعالان انتخاباتی ارائه می دهد.در منطقه ترکمن صحرا اگر بخواهیم صادق باشیم و خویشتن را فریب ندهیم باید بگوییم بیشتر فعالان انتخاباتی ترکمن با توجه به سابقه انتخاباتی عنوان فعال انتخاباتی را میان مردم یدک می کشند و بیشتر آنها صلاحیت کافی سیاسی برای فعالیت در حوزه سیاست ندارند.
البته این گفته به معنای اهانت به این فعالان انتخاباتی نیست چرا که بیشتر این افراد انسان های متعهد به جامعه خویش هستند و بیشتر از قشر پایین جامعه محسوب می شوند که برای فردای بهتر خویش در انتخابات از وقت و مال خویش هزینه می گذارند که نمایندگان مجلس نیز نتوانستند جواب تلاش های صادقانه آنها را بدهند یا آنها را فریب داده اند.البته عوامل دیگر چون طایفه نیز در شکل گیری شخصیت یک فعال انتخاباتی مهم است که این عامل باید از زاویه ای دیگر بررسی شود.
بالفرض مثال فردی از طایفه ای کوچک در منطقه ما حتی اگر صلاحیت سیاسی وی محرز باشد امکان به کرسی نشستن سخنانش بسیار سخت است چرا که برخی فعالان و سران طوایف بزرگ به دلیل منیت های خویش جلوی وی قد علم می کنند وباعث حاشیه سازی برای وی می شوند.
از سویی امکان دارد یک بازاری با تحصیلات پایین بتواند تعداد آرای بیشتری به نسبت چند فعال سیاسی در منطقه جذب کند و در انتخابات به درست یا غلط آرا حرف اول را می زنند نه تحلیل های عمقی سیاسی،به قولی در انتخابات کارگر و مهندس،دکتر و گدا برابر هستند و هر کسی که بتواند تعداد آرای بیشتری از مردم جذب کند موفق تر است.
در باب فعالان انتخاباتی که برای جیب خویش فعالیت می کنند وفعالانی که نام یاشولی را لکه دار کردند نیز یکی از فعالان قدیمی می گوید:مردم ما می دانند چه کسی برای جیب خویش فعالیت می کند و چه کسانی یاشولی نما هستند.الان عصر ارتباطات است و مردم قدرت تشخیص دارند،تاثیر فعالان انتخاباتی و یافعالانی که راه گم کردند و یاشولی نماها بسیار کم است به همین دلیل جلسات خویش را محدود به چند نفر می کنند چرا که از فعالان انتخاباتی و سیاسی واقعی بیم دارند که منافع آنها را به خطر می اندازند.این گونه یاشولی نماها انشاالله تاثیری در انتخابات نخواهند داشت.
با توجه به سخنان فوق می توانیم نتیجه بگیریم که جامعه ترکمن در تربیت فعالان سیاسی کمی عقب تر از دیگر اقوام و اقلیت ها است.برای درک این موضوع کافی است کمی به پشت سر خویش نظری بیاندازیم.
زمانی که بحث استانی شدن انتخابات در محافل مختلف و رسانه ها بحث روز بود برخی ها با دوراندیشی اینکه اگر انتخابات استانی شود چه کسانی می توانند در راهیابی ترکمنها به مجلس کمک کنند اسامی را در سطح جامعه و گروه های مختلف مجازی منتشر کردند و نظریات خویش را دادند.وقتی به اسامی دقت میکردیم به چند نکته می رسیدیم: اولا فعال انتخاباتی قدیمی بودند که جای بحثی در صحت این موضوع نیست،در ثانی سن بالای این عزیزان بسیار مشهود بود به قول یکی از فعالان گنبدی جوان ترین آنها بالای چهل سال سن داشت یعنی منطقه ما قحط الرجال شده است؟ما نتوانستیم کادر سازی کنیم و فعالان سیاسی تربیت دهیم به همین دلیل قدرت لابی گری و نفوذ کمی میان سایرین داریم.

دیدگاه‌ها  

-4 #1 مهمان 1394-07-20 17:52
سیاست عملی است، نظری نیست. تحصیلات آکادمیک به درد آدمهای آکادمیک می خورد. در انتخابات رای به درست حرف اول را می زند. قضاوت و ابتکار مردم از قضاوت هر تحلیلگری بهتر است. تاریخ مصرف الیت گرایی مدتهاست که گذشته است.
نقل قول کردن
+2 #2 0000 1394-07-21 14:58
ýazyjy patolojik için çalyşypdyr we öz geçensina bakarak bir siýasi adamyň en önemly faktöryny Akademik okuma we düşünme sanypdyr.
ýazy gowy we aňsat şeklinde ýazylmyş,okumasy her okujini begendirtýar, akyllary ylyma karşylyýar ýöna topolojik bakyş ki müdürlyk ylymlarda çyndan gerekly görynmeýar,
bu metin söňynda delilsiz kyn görmeler bilen tamamlanypdyr we hiç bir jogab tekliplenmandyr.
menaf dogonymyzdan bu ýazy için minnetdar
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر