عبدالمناف آق ارکاکلی :در هر فصلی از سال مردم منطقه ترکمن صحرا به شغل و پیشه خاصی روی می آورند که متناسب با شرایط جغرافیایی و آب و هوایی این منطقه است.
کشت و برداشت محصولات کشاورزی،فصل ماهیگیری،قشلاق و ییلاق دام ها و فعالیت های مشابه را می توان از جمله این فعالیت های موقت اقتصادی دانست.
به گزارش خبرنگار ترکمن سسی درهفته های اخیر مناطق مرزی شهرستانهای گنبدکاووس و مراوه تپه فصل شکارغیرمجاز پرندگان شروع شده است و جوانان ترکمن خود را آماده شکار پرندگانی مثل عقاب،شاهین و پرندگان شکاری می کنند.
به گزارش افراد مطلع اوج این فعالیت ها اواخر شهریورماه خواهد بود چرا که هوا کم کم روبه سردی می رود و پرندگان بیشتری از آن سوی مرزها وارد خاک کشور می شوند.
قیمت این پرندگان در خارج از کشور و علی الخصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس به حد قابل توجهی بالا و در برخی موارد قریب به سیصد میلیون تومان است که وسوسه شدیدی در دل جوانان ترکمن انداخته است تا با شکار این پرندگان پول هنگفتی به جیب بزنند.
هرساله اخباری از درگیری شکارچیان غیر مجاز با ماموران دولت و دستگیری آنها در رسانه ها و میان عامه ی مردم پخش می شود و افرادی که قصد شکار پرندگان را دارند به خوبی می دانند در صورت دستگیری باید چه تاوان و بهایی بدهند.
بنظر برخی از کارشناسان جریمه ها و حبس های درنظر گرفته شده برای این شکارچیان کمتر از حد انتظار است به عنوان مثال قیمت پرنده ای که پنجاه میلیون تومان است در صورت کشف جریمه آن بسیار پایین تر از قیمت آن است و این از دلایل گرایش جوانان به شکار پرندگان در منطقه است چراکه درصورت موفقیت پول کلانی نصیب آنها می شود و درصورت عدم موفقیت نیز با جریمه یا حبس آزاد می شوند.
بنظر میرسد بیشتر جوانانی که روی به شکار غیرقانونی پرندگان می آورند خود به خوبی می دانند در صورت عدم موفقیت و دستگیری توسط ماموران دولت چه عاقبتی در انتظار آنها است وشایدبیشترآنها نسبت به شکار نیز بی میل باشند.
ولیکن سوال مهمی که به ذهن خطور می کند بیان این نکته است که چرا این جوانان با وجود علم به چنین عاقبتی و مشاهده افرادی که دستگیر شده و در حبس بودندو چندسال از عمر خویش را در زندان سپری کردند روی به شکار غیر قانونی پرندگان می آورند؟
وقتی با افراد این مناطق صحبت می کنیم به راحتی در می یابیم پدران و مادران این جوانان از چه می نالند،بیشتر این جوانان بیکار و در فقر دست و پا میزنند.
جوانان این مناطق گاهی اوقات چندماه قبل روی به وسایل شکار پرندگان می آورند تا شکاری کنند و از قافله عقب نمانند چرا که گاهی اوقات چاره ای جز این عمل ندارند،بیشتر جوانان این مناطق در شهرهای صنعتی مشغول به کارگری هستند و عده ای نیز روی به فعالیت های کاذب مثل شکار و صید غیرقانونی پرندگان و ماهیان می آورند.
بیشتر این افراد کسانی هستند که به دلیل سطح پایین درآمد و فرهنگ خانواده های خویش در ادامه تحصیل ناکام بودند.اگر بتوان به طرق مختلف برای جوانان این مرز و بوم اشتغالزایی کرد جوانان این مناطق به مشاغل کاذب روی نخواهند آورد.
با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های منطقه در اشتغال اگر بتوان جوانان این مناطق را با آموزش های فنی و حرفه ای،درآمدهای کوچک و اینترنتی آشنا کرد و مورد حمایت مالی دولت قرار داد کمتر شاهد اینگونه رفتار تاسف بار خواهیم بود.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.