علی محمد جاذبی :دلیلی ندارد انسان علی رغم میل باطنی کاری انجام دهد . خواست قاطبه ی انسانها بهبود آینده است . در زندگی شاید شرایطی پیش آید که مردم بر سر دو راهی و یا چند راهی قرار گیرند . تشخیص درست از نادرست و سره از ناسره بستگی به این دارد که تمام تعلقات و وابستگی ها کنار گذاشته شود و تنها با قوه ی ادراک تصمیم گیری گردد .
افرادی پیدا می شوند که معلوم نیست راهی که انتخاب نمودند درست است یا خیر ؟ اما آنقدر بر سر انتخاب خود پا فشاری می کنند و بقدری بر موضع خود تاکید دارند و جبهه گیری می کنند که انسان باورش می شود انتخابشان درست است . « دروغ هرچه بزرگتر باورش آسانتر » . کسی که می خواهد حرف نا صواب خود را بر کرسی بنشاند ، تلاش مضاعفی می کند چه از طریق پا فشاری ، تهدید و ... و همیشه موضع هجومی به خود می گیرد و نهایتا رودربایستی قرار دادن پاشنه آشیل شان است . یعنی یک حرکت ناپلئونی و کیش و مات .اینجاست که احترام گذاشتن به شعور مردم زیر سوال می رود . بیرق حمله دست کسانی می افتد که تخت گاز به پیش می روند .
این مقدمه مروری کوتاه بود بر انتخابات گذشته ی برخی کاندیداها ، در انتخابات پیش رو چگونه خواهد بود ؟ دولت یازدهم عزمی جدی در تحول اقتصادی و سیاسی دارد ، به این هدف نائل نمی آید مگر با عزم ملی ، استفاده از نیروهای هماهنگ و همسو از یک طرف و مقابله با فرصت طلبان و اقتدارگرایان از سوی دیگر ایجاب می کند تا در تمام زمینه ها برنامه داشته باشد .
همانگونه که با تیمی لایق و کارآمد توانست علی رغم میل مخالفان ، امید را در ملت با توافق هسته ای زنده کند ، می تواند با گزینش مجلس یکدست و هماهنگ آینده اقتصادی و اقتدار نظام را حفظ کند . برای نیل به این هدف نیروهایی که همدل و همزبان با دولت باشند راهی بهارستان خواهند شد . مردم فهیم با درک این شاخصه در حوزه های انتخابیه بخصوص در حوزه غرب استان گلستان ، نماینده خود را از روی معیارهای منطبق با شاخص های نزدیک به دولت انتخاب خواهند نمود . اولویت بندی این شاخص ها :
1-اصلاح طلب بودن(بنظر ما با توجه به توضیحات ارائه شده این ویژگی به صادق بودن تعبیر شود بهتر است) ؛ برای این منظور فرد کاندید لازم است بر موضع خود قاطع و راغب باشد . زمانی خود را اصلاح طلب واقعی بداند و وقتی دیگر آن را بکشد ، حنایش رنگ نخواهد داشت .
2-جرات و جسارت داشتن ؛ در انتخابات دولت یازدهم زمان سنجش بود چرا که تا آخرین لحظات تصمیم نهایی اصلاحات تعیین نشده بود ، به همین خاطر برخی از سیاسی بازان اصلاح طلب دیده ی تردید داشتند و روی به کاندیداهای دیگری آوردند برای حفظ موقعیتشان ، اما آنان که منتخبشان روحانی بود و مهم تر از آن در ستاد انتخاباتیش فعالیت نمودند ، جرات و جسارت لازم را داشتند .
3-درک عمیق مسایل ؛ داشتن ادراک قوی و تحلیل بروز مسایل از مهمترین شاخصه های نمایندگی است ، کما اینکه نمایندگان کلان شهرها با بینش لازم و قدرت تحلیل بالا همیشه پیشرو در امور مجلس هستند . نماینده منتخب ما باید بتواند پا به پای آنها گام بردارد ، چنان فردی می تواند از زمان نطق خود بخوبی بهره ببرد نه آنکه وقتش به دیگران تعلق گیرد و خود دنبال کارهای دیگر برود و حضور کمرنگی در مجلس داشته باشد .
4-قدرت بیان ؛ منتخب مردم تا وقتی نتواند نطق های آتشین ارائه دهد ، نمی تواند حرف خود را پیش آنهمه مغزهای متفکر مجلس بر کرسی بنشاند و از طرحهایش دفاع نماید .
5-مردمی بودن ؛ درد و خواست مردم دغدغه اصلی نماینده باید باشد . کسی می تواند به این مهم فائق آید که از بطن همان مردم برخواسته باشد .
شاید بتوان دهها خصوصیت و شاخصه برای کاندیداها برشمرد که از حوصله این مقال خارج است . با امید به اینکه دست در دست هم بدور از زیاده خواهی ها و و اقتصادی گام ها برداشته شود و فردی لایق راهی مجلس گردد .
ترکمن سسی:مطلب فوق از دیگاه ما دارای برخی ایرادات محتوایی و تحلیلی است .اما با هدف احترام به دیدگاههای متعدد و متکثر افراد در جامعه این مطلب را منتشر کردیم .مهم ترین ایراد وارد بر این مطلب این است که نویسنده به اشتباه تشکیل مجلس یکدست با دولت را بهترین گزینه ممکن برای آینده سیاسی کشور می داند.
به اعتقاد ما تشکیل مجلسی همسو با دولت شرط لازم نیست.شرط اساسی این است که افرادی به مجلس برروند که منافع ملی و اولویتهای نظام را براولویتهای خطی و جناحی خود ترجیح دهند.مشکل بزرگ ما این است که برخی از فعالان سیاسی ما همه مسائل را از زاویه اولویتهای جناحی خود نگاه می کنند و در رقابتهای سیاسی قائل به هیچ خط قرمزی نیستند.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.