هر ساله دهه سوم اردیبهشت برای فرهنگ دوستان و مریدان علم و عرفان اسلامی روزهای به یاد ماندنی را رقم میزند.
امسال نیز طیق رویه سالهای گذشته 283 مین سالگرد تولد عارف و شاعر شهیر ترکمن، مختومقلی فراغی در جای جای ایران اسلامی برگزار شد. افراد و گروههای مختلف با مشایعت و مشارکت برخی از سازمانهای دولتی و غیر دولتی هر ساله با برنامه ریزی منسجم و منظم،انواع برنامه های متنوع و به یاد ماندنی را ارائه کرده که در این بین نقش ایثارگرانه اعضای بنیاد مختومقلی فراغی بعنوان شاکله اصلی برنامه ریزی و اجرای مراسم سالانه این شاعر و عارف نامی ایران اسلامی قابل توجه و ستایش است. در برنامه های اجرا شده جشنواره امسال در آرامگاه این عارف شهیر می توان به برخی از شاخصه های برجسته ایی همچون استقبال و حضور چشمگیر فرهنگ دوستان و هنرمندان برتر منطقه و استان، حضور موثر مسئولین رده های کشوری و استانی، اجرای برنامه های متنوع و جذاب فرهنگی – اجتماعی، برپایی غرفه های فرهنگی و سنتی قوم نجیب ترکمن و همچنین حضور فعالانه و وحدت آفرین شهروندان سایر شهر ها و استانهای کشورمان اشاره کرد. تمام موارد فوق الذکر بعلاوه حضور نظم آفرین نیروهای انتظامی و امنیتی و همچنین حضور اکیپ های مجهز درمانی و بیمارستانی و از طرفی احساس رضایتمندی بسیاری از حضار و میهمانان، نشان از درایت مدبرانه و انسجام سازمانی برنامه ریزان و دست اندرکاران این جشنواره بزرگ کشوری دارد.
اما تنها مشکلی که امسال نمود بیشتری داشت شرایط محیطی و پیرامونی مراسم بود. وزش باد شدید و گرد و غبار ناشی از آن و شرایط جوی نامساعد در پنج شنبه و اوایل صبح جمعه تا حدودی بر کیفیت اجرای مراسم تاثیر گذاشته و حضار و میهمانان را با مشکلاتی مواجه کرده بود.
ای کاش می شد یک سالن سرپوشیده و مجهز جهت برگزاری مراسم اصلی در آرامگاه این عارف بزرگ احداث کرد...ای کاش می شد فضای محیطی و پیرامونی اطراف آرامگاه را به نحوی شایسته ساماندهی و تعمیر کرد...و ای کاشهای دیگری که اگر تحقق بیابند باعث رضایت مندی مردم فهیم و کیفیت بخشی به مراسم سالانه این بزرگ مرد تاریخ عرفان اسلامی خواهد شد.
نظر به اهمیت موضوع از ابعاد مختلف و استقبال گسترده ترکمن ها و سایر شهروندان ایران اسلامی،اختصاص بودجه ای خاص با همت مسئولین خدوم استانی و شهرستانی و توجه ویژه نماینده محترم مجلس شورای اسلامی جناب مهندس شهرام غراوی برای تبدیل این آرامگاه بعنوان یک مرکز گردشگری جهت حضور گردشگران داخلی و خارجی و به تبع آن برگزاری مراسم سالانه آن عارف بزرگ اسلامی در فضایی مناسب با امکانات مجهز می تواند در ردیف ترویج فرهنگ غنی،آداب و رسوم اقوام ایرانی،ترویج شعائر و ارزشهای ناب اسلامی و همچنین پروژه ای اشتغال زا و کار آفرین برای مردم منطقه قرار گرفته که این امر مهم در راستای اجرای فرامین مقام معظم رهبری پیرامون توجه همه جانبه به اقتصاد مقاومتی بوده و قطعا باعث تحول عمده ای در شرق استان خواهد شد.
فرهاد ادیبان،کارشناس ارشد مطالعات
دیدگاهها