c_300_250_16777215_10_images_947_22854.jpeg

 

ترکمن سسی - عبدالرسول جوادی بالاجاده در یادداشتی نوشت: رئیس دولت وفاق در سخنانی از ناترازی سرمایه برای تحقق رشد اقتصادی کشور خبر داد و نیاز کشور به  100 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی برای رشد اقتصادی از 4 به 8 درصد را اعلام داشت .

 

رئیس جمهور تحقق این ناترازی اقتصادی ( کمبود سرمایه) را که ریشه های اصلی ناترازی انرژی،توسعه صنایع بزرگ و پروژه های نیمه کاره و رها شده را " منوط و وابسته به جذب سرمایه گذار خارجی" خواندند و تاکیدات موکدی برای"جذب سرمایه گذار در قالب فاینانس" داشتند.

با این حال از دولت سیزدهم تا کنون، سرمایه گذاران بسیاری از کشورهای دیگر و یا با واسطه سرمایه گذاران داخلی، آمادگی برای سرمایه گذاری چند میلیارد یورویی و دلاری به صف ایستادن و بسیار هم برای برخی از پروژه های زیر ساختی در صنایع بزرگ چون پتروشیمی اعلام امادگی کردند.
لیکن ماهها و سالها در انتظار" تدابیر مدیریتی دستگاهها بویژه مدیران شرکت‌های سرمایه گذاری و هلدینگ های اقتصادی"می باشند .

سوال اینجاست؟
چرا فرایند تسهیل گری در بخش های تصمیم گیری برای جذب سرمایه‌گذار فراهم نیست؟

مگر می‌شود کشوری که شرایط بهبود وضعیت اقتصادی و رفع یا تعدیل ناترازی در بخش های زیر ساختی چون انرژی و تکمیل پروژه های نیمه کاره و رها شده در صنایع بزرگ چون پتروشیمی ها نیاز به سرمایه گذاری داشته باشد،ساز و کار مناسب برای جذب سرمایه را فراهم نیاورد.

نمونه های بسیاری از سرمایه گذاران را وجود دارد که زمان بسیاری را برای تصمیم مدیران هلدینگهای اقتصادی و شرکت‌های سرمایه گذاری سهامدار پروژه های بزرگ که اغلب تابع صندوقهای بازنشستگی
می باشند صرف و عملا در سردرگمی مطلق قراردارند و تصمیمی برای چگونگی جذب سرمایه به بهانه های تامین تضامین بازگشت سرمایه،موجب فرار سرمایه‌گذار در کشور شده است.

آقای رئیس جمهور؛

سرمایه گذاری خارجی در قالب قرارداد فاینانس نیاز به تضامین بازگشت سرمایه دارد و این از اصول مهم و زیر ساختی فاینانس است.

متاسفانه مدیران منصوب در هلدینگ های اقتصادی،شرکت‌های سرمایه گذاری و صندوقهای بازنشستگی توان تامین تضامین برای سرمایه گذاران را ندارند و عملا سرمایه گذاران را فراری و فرصت سرمایه گذاری را از کشور گرفته اند.

بهتر آن نیست در نظام اقتصادی یکبار برای همیشه برای رفع موانع پیش روی سرمایه گذاری خارجی تصمیم گیری شود.

هلدینگهای اقتصادی امورشان شده فقط معطلی پروژه ها و فرار سرمایه‌گذاران،با اینکه پروژه های اثر گذار اقتصادی که هم مولد کار و اشتغال است و هم مولد سرمایه و هم موثر در تجارت جهانی در بخش های فرآورده های نفتی و پتروشیمی و ...هستند که برخی از پروژه های به عمری بالای 10 سال رها شده است و میلیون ها دلار و یوروی از سرمایه های بازنشستگان که امیدی به بهره‌برداری از این پروژه ها برای تقویت صندوقهای بازنشستگی داشته و دارند با ناکارآمدی و بی تدبیری مدیران هلدینگها،موجب هدر رفت سرمایه شده است.

مگر می‌شود کشور تشنه سرمایه برای برون رفت از موانع و مشکلات ناترازی باشد لیکن کارگزاران و مدیران آن توانایی  لازم برای فراهم سازی جذب منابع را نداشته باشد .
پس دستگاه‌های ناظر بر عملکرد مدیران شرکت‌های سرمایه گذاری و هلدینگ های اقتصادی چگونه نظارت میکنند؟

بهتر نیست دولت چهاردهم بجای ذکر دائمی ناترازی اقتصادی،راهکار و عملکردی درست برای رفع موانع سرمایه گذاری خارجی در قالب فاینانس برای تامین تضامین بازگشت سرمایه و سود حاصله داشته باشد .

لازم است با قاطعیت با مدیران ناکارآمد که توان تصمیم گیری برای جذب سرمایه گذار را ندارند برخوردی قانونی شود و از مسئولیت‌ عزل شوند .
میدان اقتصاد بازیچه صندلی های اجاره ای شده است و متاسفانه در مسندهای مدیرانی با توصیه و سفارش منصوب می‌شوند که توان مدیریت طرح و پروژه و حتی شرکت‌های کوچک اقتصادی را هم ندارن.و صرفا به واسطه ادبیات آقا زادگی و داماد زادگی و ژن برتری و با توصیه های سیاستمداران و دولتمندان، امور اقتصادی کشور را معطل بی تدبیری و ناکارآمدی خود می کنند.

آقای رئیس جمهور؛

تاکیدات و توصیه های جذب سرمایه‌ گذاری خارجی برای تکمیل پروژه ها" نیازمند عزم انقلابی و جهادی" دارد و ضرورت مهم اجرای آن هم "پیوست اجرایی در رفع موانع سرمایه گذاری و تامین تضامین کافی برای سرمایه گذاران" است.

بهتر آن است دولت چهاردهم،عملیات اجرایی برای رفع موانع سرمایه گذاری در پروژه های ملی گام بردارد؟

نمونه هایی از پیوستهای سرمایه گذاری های معطل برای تکمیل پروژه های ملی و فراملی که سالها در انتظار تصمیم مدیران است را با ذکر جزئیات و کارشکنی ها در مباحث تکمیلی آن با قید نام مدیران شرکت‌ها و هلدینگها و شرکت‌های سرمایه گذاری در صورت نیاز اعلام خواهدشد.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر