ترکمن سسی - مجتبی لشکر بلوکی در یادداشتی نوشت: مدیریت تعالی و استفاده از خِرد جمعی، ارزیابی برنامه و تصمیمات خود و سازمان، اشرافیت به موضوع، شناخت خصایص پرسنل همراه با عقلانیت در برخوردها می تواند راهکار مفیدی باشد.
این مدرس دانشگاه در ادامه یادداشت خود نوشت:
روزی ناصرالدینشاه با امیرکبیر به مازندران می رفتند. شاه در نزدیکی مقصد سر از پنجره کالسکه بیرون کرد و دریا را دید. از کالسکهران پرسید، آن آب چیست؟
کالسکهران که چاپلوس محض بود، گفت: اعلیحضرت ، دریای خزر است که خدمت شما مشرف شده است!!
ناصرالدینشاه سری از خوشحالی و تشکر همراه تبسم تکان داد. و امیرکبیر سری از ناراحتی.
ناصرالدینشاه علت را پرسید، امیرکبیر گفت: بدبخت شد ولایتی که والی و مسئول آن به جای شنیدن مشکلات و حرف انتقاد ، عاشق شنیدن این همه دروغ و چاپلوسی و تملق شد.
گاهی برخی مدیران در امر حکمرانی دچار اشتباه می شوند، هر چند که عقل سلیم و اندیشه اسلامی، نظام شایسته سالاری، مشورت، بهره برداری از الگوهای موفق و از تجربیات دیگران را برای به حداقل رساندن اشتباهات توصیه می کند، اما این موضوع گاهی برای مسئولان پیش می آید.
در اینجا وظیفه مشاورین و معاونین هست که اشتباه را اشاره و راهکار برون رفت را به مدیر بیان کنند.
اما گاهی پیش می آید بدنه تصمیم ساز و کارشناسی به دلایل مختلف همچون؛ حفظ روابط حسنه با مدیر، خودشیرینی نزد مسول، ترس از دست دادن جایگاه، واهمه کم شدن مزایای شغلی و یا حتی هدایت به لبه پرتگاه مدیرتی بردن مدیر، نمی خواهند واقعیت ها را به مدیر گفته و ایشان را به ریل صحیح مدیریت هدایت نمایند.
و نتیجه امر آن مسئول توهم صحیح بودن تصمیم و عمل خود را مفروض داشته سعی در تکرار و تقویت آن می نماید، تا جایی که برای سیستم و سرمایه انسانی سازمان و حتی مخاطبین دستگاه، تحمل آن مدیر و مسئول غیر ممکن گشته راه تقابل آشکار را پیش می گیرند.
توصیه مدیریتی به مدیران: مدیریت تعالی و استفاده از خِرد جمعی، ارزیابی برنامه و تصمیمات خود و سازمان، اشرافیت به موضوع، شناخت خصایص پرسنل همراه با عقلانیت در برخوردها می تواند راهکار مفیدی باشد.
مجتبی لشکربلوکی
مدرس دانشگاه
دیدگاهها