c_300_250_16777215_10_images_82045450-70670034.jpg

ترکمن سسی-جانشين فرماندهي انتظامي استان گلستان از كشف زمين‌خواري به ارزش يك ميليارد و 300 ميليون ريال در شهرستان راميان واقع در شرق استان خبر داد.


به گزارش خبرنگار ترکمن سسی به نقل از ايرنا زمين خواري در راميان در فاصله حدود يك هفته اي از موارد ديگر در نقاط مختلف استان كشف شده است.
در اين خصوص فرمانده انتظامي گلستان اواخر فروردين سال جاري از تشكيل 9 فقره پرونده زمبن‌خواري به ارزش 30 ميليارد و 420 ميليون ريال دراستان خبر داده بود.
از سوي ديگر براساس اعلام نيروي انتظامي گلستان، سرهنگ علي‌اكبر جاويدان زمين خواري در راميان را در 10 هزار و 76 مترمربع از اراضي ملي بيان كرد و گفت: با بررسي ها پليس آگاهي و اعلام منابع طبعي و آبخيزداري مشخص شد كه اين اراضي توسط افرادي كه از ساكنان محلي هستند به صورت غيرمجاز تصرف و در آن كشت و زرع شده است.
وي از شناسايي يك متهم در اين ارتباط خبر داد و گفت: اين متهم به دليل نداشتن مدارك كافي براي اثبات مالكيت پس از تشكيل و تكميل پرونده، براي سير مراحل قانوني تحويل مراجع قضائي شد.
زمين خواري يكي از آسيب ها در عرصه محيط زيست و منابع طبيعي گلستان است و شامل تخلفاتي بوده كه در عرصه هاي مختلف رخ مي دهد، قسمتي از جرائم مربوط به زمين خواري ناظر به تصرف و تجاوز به اراضي ملي و منابع طبيعي و اراضي دولتي است و نوع ديگر مربوط به تغيير كاربري اراضي و باغات بوده كه طي آن اراضي زراعي بدون اخذ مجوز تغيير كاربري مي شود.
به عبارت ديگر زمين خواري به مجموعه اقدام هاي متقلبانه و غيرقانوني گفته مي شود كه از سوي اشخاص، گروه ها و تشكل هايي براي تصرف و تجاوز به املاك و اراضي دولتي سر مي زند.
در بحث زمين خواري درگلستان شهرستانهاي مختلف از جمله گرگان، كلاله، بندرگز و علي آباد از نقاط آسيب پذير هستند
كلاله به دليل دورافتادگي از مركز استان، گرگان با توجه به بالا بودن قيمت زمين، بندرگز و علي آباد نيز به علت موقعيت اراضي و آب و هواي مناسب جزء مناطق آسيب پذيرگلستان در بحث زمين خواري است.
اين درحالي است كه زمين خواري در كردكوي و راميان نشان مي دهد كه گسترده زمين خواري در ديگر شهرستان ها و مناطق استان با توجه به وضعيت جغرافيايي ، سرسبزي و دور بودن از مركز گسترش يافته است.
از سوي ديگر به گفته مسئولان قضايي تجارب بررسي اين گونه پرونده ها نشان مي دهد كه سود ناشي از زمين خواري كمتر از سود حاصل از جرايم مربوط به موادمخدر نيست با اين تفاوت كه در موادمخدر هزينه ارتكاب به جرم و ريسك پذيري بالا بوده و در زمين خواري اين موضوع كمتر است.
اين مساله همچنين باعث شده كه زمين خواري جرم تركيبي از جرايم مختلف مانند جعل اسناد و مدارك، تغيير كاربري اراضي كشاورزي، تصرف عدواني و فروش مال غير نيز باشد.
يكي از شگردهاي زمين خوران اين است كه بلافاصله پس از در اختيار گرفتن زمين، آن را به قطعات كوچك تقسيم و با اسنادي به ظاهر قانوني، اما در واقع جعلي، اقدام به فروش و واگذاري آنها به مردم مي كنند.
حوزه قضايي نيز در مرحله برخورد با اين دسته افراد با عده زيادي روبرو شود كه اين امر سبب بالارفتن هزينه اجراي حكم شده و دسترسي به عوامل اصلي بروز جرم را نيز سخت مي كند.
در بحث مقابله با زمين خواري دستگاه هايي مانند محيط زيست، منابع طبيعي و راه و شهرسازي براي حفظ و صيانت از اراضي دولتي و منابع طبيعي وظايفي دارند هر چند بايد ابزار و امكانات لازم براي اجراي اين وظيفه را در اختيار داشته باشند.
از سوي ديگر آثار مخرب زمين خواري علاوه بر عرصه هاي طبيعي در زندگي اجتماعي مردم تاثيرگذار بوده و به عبارتي در مواردي همچون تعرض به منابع ملي و طبيعي و توجه نشدن به حريم رودخانه ها موجب مي شود تا همه از زمين خواري متضرر شوند و به همين دليل بايد مردم نيز اين موضوع را دغدغه خود بدانند و با دستگاه هاي متولي همكاري كنند.
در استان گلستان 70 درصد زمين هاي استان ار عرصه هاي مرتعي و جنگلي تشكيل مي دهد و اين مساله بروز پديده زمينه خواري را افزايش داده و كشف زمين هاي خواري در نقاط مختلف استان نشان دهنده اين مساله است.

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر