ترکمن سسی-معاون صید و صیادی اداره كل شیلات گلستان با یادآوری تمدید فصل صید ماهیان استخوانی گفت: صید ماهیان كپور و سفید از گونه های بومی استان امسال با رشد 147و 30 درصدی نسبت به فصل صید سال گذشته همراه است.
به گزارش خبرنگار ترکمن سسی به نقل از ایرنا محسن یحیایی اظهار داشت: فصل صید ماهیان استخوانی هر ساله از 20 مهر ماه آغاز و تا 15 فروردین سال بعد ادامه دارد كه این تاریخ امسال با تمدید 7 روزه همراه است.
وی اضافه كرد: امسال به دلیل كاهش صید، عدم مهاجرت ماهی سفید به سواحل و نامناسب بودن شرایط جوی در فصل صید گذشته كه تعداد دفعات پره كشی را كاهش داد، زمان صید تمدید و اگر همین روند باشد، این تمدید 5 روز دیگر ادامه می یابد.
یحیایی همچنین با اشاره افزایش صید گونه های بومی و بدون ذكر آماری در این بخش افزود كه از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش صید این دو گونه از ماهیان بومی فعالیت خوب كارگاههای بازسازی ذخایر بود.
به گفته وی طی ماه های خرداد و تیرماه سال 94در مجموع 84 میلیون قطعه بچه ماهی از جمله 49 میلیون قطعه كپور، 13 میلیون سفید و 20 میلیون كلمه در كارگاهها تولید و داخل رودخانه های منتهی به دریای خزر از جمله گرگانرود و قره سو رهاسازی شد كه این اقدام در سالهای بعد نیز باعث شكوفایی صید در آبهای استان خواهد شد.
وی همچنین با اعلام اینكه پیش بینی امسال در خصوص صید ماهیان استخوانی 226 تن و نسبت به سال گذشته با 37 درصد كاهش همراه خواهد بود، در خصوص دلایل آن گفت: صید غیرمجاز از عوامل موثر در كاهش صید ماهیان استخوانی به خصوص در سواحل گلستان است.
به گفته یحیایی، صیادان غیر مجاز با آلات و ادوات غیر استاندارد اقدام به صید ماهیانی كه هنوز به سن بلوغ نرسیده اند و فرصت تكثیر طبیعی را نداشته اند، می كنند.
معاون شیلات گلستان افزود: همچنین آنها از سبد صید صیادان مجاز برداشت می كنند و برآوردها نشان می دهد كه حداقل 2 برابر صید مجاز امسال كه 226 تن بود، صید غیر مجاز انجام شده است.
وی اظهارداشت: این صیادان با انواع و اقسام شیوه های صید غیر استاندارد و روش های صید منسوخ اقدام به صید می كنند.
یحیایی ادامه داد: ماهیانی كه باید وارد رودخانه شوند و تكثیر طبیعی آنها شكل بگیرد و نیز ماهیان مولد توسط صیادان غیر مجاز صید می شوند كه این مساله آسیب های جبران ناپذیری به ذخایر ماهیان به خصوص كپور و سفید وارد می كند.
معاون صید و صیادی اداره كل شیلات گلستان همچنین تصریح كرد: در راستای برخورد با صیادان غیر مجاز جلسات متعددی در شورای تامین استان و شورای حفظ حقوق بیت المال از اراضی ملی و منابع طبیعی برگزار شده و یگان حفاظت شیلات هم در این راستا تلاش دارد.
به گفته وی در همین خصوص در سال 94 نسبت به سال 93، میزان توقیف قایق های غیر مجاز توسط این یگان 38 درصد افزایش داشته است، هر چند جلوگیری از فعالیت صیادان غیر مجاز نیاز به عزم جدی و ملی دارد و باید با فعالیت های اقتصادی، فرهنگی و ایجاد اشتغال برای مردم ساحل نشین استان مانع از فعالیت صیادان غیر مجاز شویم.
همچنین براساس اعلام شیلات گلستان، یحیایی در خصوص روش های صید متداول در سواحل استان نیز اظهار كرد: روش صید سواحل شمالی به صورت سنتی است كه این روش حداقل آسیب را به ذخایر وارد می كند، نوع ساحل، شیب آن و رفتار ماهی در سواحل شمالی به گونه ای است كه مجبوریم از روش صید پره استفاده كنیم و روشهایی مثل پرساین و روش های رایج در سواحل جنوبی كشور در شمال جوابگو نیست.
به گفته وی پیش از این روش صید گیل نت یا انتظاری استفاده می شد كه این روش آسیب شدیدی به ذخایر ماهیان به خصوص ماهیان خاویاری وارد می كرد و به این دلیل هم اینك منسوخ و صید پره جانشین آن شده است.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران در حاشیه شرقی دریای خزر واقع شده و با كشورتركمنستان و استانهای مازندران ، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.