ترکمن سسی - رسیدن به قله های موفقیت که مقام معظم رهبری نیز بشارت نزدیکی به آن را داده است، دارای محورهای متعددی است که یکی از چشم انداز های آن ، داشتن نگاه آینده محور به صنعت است. صنعتی که بتواند در درازمدت جایگزین خام فروشی و فروش نفت شود و در بزنگاه های حیاتی، مدد کار دولت باشد.
ماهنامه اجتماعی فرهنگی مشروح اخبار نوشت: مقام معظم رهبری بارها در این باره به دفعات تذکرات و نصایح دلسوزانه داشته و حمایت از صنعت را ضرورری و واجب دانسته اند. از سویی حمایت از صنعت و به تبع آن صادرات یکی از شاه کلید های تولید و اشتغال در کشور محسوب می شود. به بیان ساده تر تولید و صادرات کالاهای صنعتی علاوه بر گردش چرخ صنعت، ایجاد ارزش افزوده و ارز آوری، کاهش وابستگی های نفتی و ... وضعیت اشتغال را نیز در جامعه بهبود خواهد بخشید.
فلذا اقتصاددانان در همه کشورهای دنیا سهم ویژهای برای تجارت خارجی یا همان صادرات در روند توسعه اقتصادی قائلند و از آن به عنوان موتور محرکه یا پیشران رشد اقتصادی نام میبرند. صادرات زیربنای صنعتی شدن مدرن است و از سویی با استفاده از تخصص و تجارب اهل فن، افزایش توان رقابت پذیری، ایجاد تحولات اقتصادی به روز و همگام با سایر کشور ها و در یک کلام توسعه پایدار کشور را رقم می زند.
"رسول مظفری" مدیر شرکت بافه سیم گلستان و کارآفرین نمونه در خصوص اهمیت صادرات در کشور گفت: افزایش صادرات محصولات ایران به سایر کشورها، علاوه بر تاثیرپذیری کمتر کشور از تحولات سیاسی و اقتصادی جهان که از اقتصاد نفتی به وجود میآید، باعث توسعه صنایع مختلف و ایجاد فضای رقابتی در کشور نیز خواهد شد. در واقع تحولات اقتصاد جهانی به سمت حذف موانع تعرفهای و کاهش تعرفهها حرکت میکند و برای افزایش سهم کشور در اقتصاد جهانی و دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار، نیازمند حمایت جدی از صادرات و به نوعی یک انقلاب صادراتی در کشور هستیم.
وی در خصوص آینده صنعت و میزان اثربخشی آن در صادرات بیان داشت: رسیدن به قله های پیشرفت و توسعه نیاز به برنامه ریزی و داشتن نقشه راه است و باید برای رسیدن به آرمان های صنعتی از تجربیات بزرگان و علم کارشناسان استفاده کنیم. به گفته مقام معظم رهبری: نقشهی کلان راهبردی صنعت، خیلی چیز مهمّی است؛
این را دنبال کنید. ما نیاز داریم به این که سندی تهیّه بشود؛ در این زمینه باید سند نقشهی راهبردی صنعتی کشور را تهیّه کنید و این را تصویب کنید.... با رفت و آمد دولتها و تغییر دولتها، [برنامه] نباید تغییر پیدا کند. اینها اگر چنانچه به صورت یک سندِ مصوّبِ قانونیِ مستمرّی در دسترس باشد، از آن در طول سالهای متمادی استفاده می شود.
مظفری در خصوص ایجاد اشتغال از طریق صنعت در منطقه گفت: بررسی قابلیت های اشتغالزایی صنعت در منطقه نشان می دهد که زیر ساخت های لازم برای ایجاد صنایع تبدیلی در منطقه فراهم است و باید برای به فعلیت رساندن این ظرفیت ها برنامه ریزی کرد. در حقیقت تلفیق کشاورزی و دامپروری و صنعت با هم می تواند، شاه کلید رفع بیکاری در منطقه باشد و بیشترین ضریب اشتغال و بالاترین توان اشتغال زایی را موجب شود.
مدیر کارخانه بافه سیم گلستان بر ضرورت نیازسنجی و توجه به صنایع اشتغالزا اشاره کرد و افزود: استان گلستان از جمله استان های منحصر به فردی است که به سبب داشتن معادن و زمین های حاصلخیز فراوان از نظر مواد اولیه به هیچ عنوان در مضیقه نیست و نیاز به واردات مواد خام ندارد. فلذا با برنامه ریزی جامع می توان اهداف بلندپروازانه ای برای جوانان استان ترسیم کرد و افق های نوین را در برابر آنان گشود. در این بین همدلی مسئولان، همراهی مردم و استفاده از خرد جمعی می تواند راهگشای مسیری باشد که با تحسین آیندگان همراه است.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.