ترکمن سسی - وحید حاج سعیدی - نقش و جایگاه ورزش و تربیت بدنی در عصر حاضر بر همگان آشکار است. سلامت تن و روان و کاهش آسیب های اجتماعی در سطح جامعه از ابتدایی ترین و واضح ترین ثمرات ورزش هستند که با کمترین سرمایه گذاری، مانع از هزینه های هنگفت در سطح خانواده و جامعه می شود.
در این میان جایگاه ورزش در میان دختران و بانوان به دلایل مختلف اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی رنگ و بوی دیگری پیدا می کند. بدون شک سلامت جسم و روان بانوان که دارای نقش های چند لایه در خانواده و جامعه هستند، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
بر همین اساس برنامه ریزی های گسترده ای در خصوص توانمند سازی زنان در امر ورزش و ایجاد زیر ساخت های ورزشی برای بانوان در دستور کار قرار گرفته است. احداث پارک های بانوان، برگزاری مسابقات ورزشی مناسبتی، احیای بازی های بومی – محلی، برگزاری دوره های متعدد داوری و مربیگری ویژه بانوان و ... برخی از اقدامات و فعالیت های دولت در جهت تقویت ورزش حوزه بانوان در سال های اخیر است.
در آموزش و پرورش نیز چند سالی است که ورزش دانش آموزان دختر با حساسیت خاصی دنبال می شود و زمینه برای ایجاد حس نشاط و شادابی به ویژه در زنگ های ورزش و برگزاری مسابقات در سطوح مختلف فراهم شده است. اما یکی دیگر از اقدامات توسعه ای در بحث ورزش آموزشگاهی، مجوز تاسیس هنرستان های تربیت بدنی غیر دولتی است که با هدف پرورش دانش آموزان با رویکرد تربیتی بدنی و شناسایی استعدادهای ورزشی و ارائه آموزش های تخصصی به آنها، برنامه ریزی شده است.
هنرستان تربیت بدنی دخترانه پردیس تنها آموزشگاه دخترانه غیر دولتی استان گلستان است که چند سالی است فعالیت خود را آغاز کرده و همین چند سال توانسته با جذب دانش آموزان مستعد و اعتمادآفرینی، گام های شایسته ای در ارائه آموزش های تخصصی و تربیت دانش آموزان ورزشکار بردارد.
کسب مقام های متعدد استانی و کشوری توسط دانش آموزان این هنرستان و حتی راهیابی برخی از دانش آموزان این هنرستان به تیم های ملی، از افتخارات این آموزشگاه است.
اما با وجود استقبال گسترده خانواده ها و دانش آموزان از این هنرستان، این آوزشگاه دلیل کمبود فضای آموزشی استاندارد، در آستانه تعطیلی قرار گرفته است. بر اساس قوانین آموزشگاه های غیر دولتی، هنرستان های تربیت بدنی باید در جوار سالن های ورزشی باشند و یک مهلت پنج ساله برای تغییر مکان این آموزشگاه در نظر گرفته شد. اما با توجه به ساخت و ساز های گسترده در شهرستان و کمبود ساختمان های مناسب و منطبق با شرایط مدارس تربیت بدنی که علاوه بر دارا بودن استحکام بنا، باید در نزدیکی سالن ورزشی هم باشد، این جابجایی و انتقال هنرستان ممکن نشد و ادامه فعالیت این آموزشگاه در سال جدید در هاله ای از ابهام است.
به نظر می رسد وزارت آموزش و پرورش باید برخی شرایط دست و پا گیر را در مورد مدارس غیر دولتی به ویژه در شهرستان ها تعدیل کند. چرا که در شهر های کوچک ایاب و ذهاب دانش آموزان به سالن ها و استخر های ورزشی چندان دشوار نیست و اگر در شهرهای بزرگ ترافیک و دوری مسیر باعث اتلاف وقت می شود، در شهرستان ها این رفت و آمد بیشتر از چند دقیقه طول نمی کشد!
احمدی مادر یکی از دانش آموزان این هنرستان در این خصوص معتقد است: فرزندم ورزشکار است و با علاقه رشته تربیت بدنی را انخاب کرده است. اگر این مدرسه تعطیل شود، باید برای ادامه تحصیلی راهی گرگان شود که خطرات آن به مراتب از ایاب و ذهاب تا سالن ورزشی بیشتر است.
زنگانه پدر یکی از دانش آموزان نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در حال حاضر دولت تلاش زیادی برای کاهش آسیب های اجتماعی انجام می دهد و یکی از راه های پیشگیری از آسیب های اجتماعی انجام ورزش و پرداختن به حوزه ورزش است. هنرستان تربیت بدنی یکی از مسیر هایی است که ورزش را برای دختران تسهیل می کند و به جرات می توان گفت جزو معدود رشته هایی است که بچه ها با علاقه انتخاب می کنند. حمایت از این هنرستان ها می تواند در توسعه ورزش شهر و استان موثر باشد و از مسئولین آموزش و پرورش شهرستان و استان تقاضا داریم مانع از تعطیلی این مدرسه شوند.
برزگر مدیر هنرستان تربیت بدنی در خصوص شرایط به وجود آمده گفت: دو ماه بعد از اینکه هنرستان تاسیس شد و برای تجهیز ساختمان متحمل هزینه های زیادی شدیم، نامه ای مبنی بر ضرورت جابجایی و نقل مکان به نزدیکی سالن ورزشی برای ما ارسال شد. در صورتی که اگر قبل از بازگشایی هنرستان، این آگاهی حاصل می شد، قطعاً چاره دیگری می اندیشیدیم. اما امروز پیدا کردن ساختمان در جوار سالن ورزشی دشوار و با توجه به آپارتمان سازی در شهر در عمل غیر ممکن است و علی رغم تلاش بسیار برای پیدا کردن ساختمان مناسب موفق به این کار نشدیم.
مدیر هنرستان در ادامه به آینده دانش آموزان علاقه مند به رشته تربیت بدنی گفت: فارغ التحصیلان این رشته در آینده متولی سلامت و تندرستی نسل آینده هستند و معلمان ورزش، مربیان مجرب و حتی متخصص در زمینه تغذیه، فیزیولوژی، آسیب شناسی و... خواهند شد. تعطیلی این هنرستان قطعاً انگیزه آنها را برای ادامه تحصیل و حتی ورزش از بین می برد.
وی تنها چاره باقیمانده را همکاری آموزش و پرورش علی آباد کتول و واگذاری ساختمان شادروان نادران به این هنرستان است. در غیر این صورت هنرستان با وجود تمام مزایایی که برای دانش آموزان علاقه مند و مستعد شهر دارد، باید تعطیل شود.
هر چند امکان تغییر بخشنامه های وزارتی در کوتاه مدت میسر نیست ولی برای حفظ موقعیت موجود و پیشگیری از تعطیلی هنرستان و راهی شدن دانش آموزان به شهرهای مجاور، می توان از ظرفیت فضاهای موجود در موجود آموزش و پرورش استفاده کرد و ساختمان آموزشی شادروان نادران را که چند سالی نیز بلااستفاده بود و در مجاروت سالن ورزشی تختی است، برای ادامه تحصیل دانش آموزان در نظر گرفت.
آنچه مسلم است اینکه بستن یک هنرستان ، چندان دشوار نیست و با ارسال یک نامه چند خطی اتفاق می افتد ولی استفاده از توان و ظرفیت شهر، هنر مدیریت است و امیدواریم مدیران آموزش و پرورش، فرماندار، نماینده، امام جمعه و سایر دلسوزان نظام برای ادامه حیات این مدرسه چاره ای بیندیشند.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.