c_300_250_16777215_10_images_2896987.jpg

 

ترکمن سسی - امان محمد خوجملی در گزارشی نوشت: حق کشاورزان است که دولت سوخت کشاورزان را به موقع و به نرخ دولتی تامین نماید. درست نیست که کشاورزانی آب داشته باشند ولی به علت گرانی سوخت شاهد خشک شدن محصولاتشان باشند.

 

 این یادداشت نویس گنبدی در گزارش خود آورده است: کمبود بارندگی و خشکسالی امسال موقعیت کشاورزان دیم کار را در موقعیت بسیار خطرناکی قرار داده است.
اگر تا پایان سال جاری باران نیاید و موقعیت جوی به همین شکل ادامه پیدا کند مزارع گندم و جو و کلزا از بین خواهند رفت و کشاورزان دیم کار به خاک سیاه خواهند نشست. کما اینکه مزارع شمال گنبد بطور کلی از بین رفته و چیز زیادی باقی نمانده است.
کشاورزانی که آب دارند و از چاههای عمیق و رودخانه زمینهایشان را آبیاری می کنند آنان نیز با کمبود سوخت مواجه هستند. با داشتن آب نمی توانند زمینهایشان را آبیاری کنند. آنها معتقدند با گازوئیل لیتری 4000 تومان نمی شود زمین آبیاری کرد.
یکی از کشاورزان که صاحب چاه عمیق است می گوید: ما به هر جا رفتیم دست خالی بر گشتیم و به نامه فرماندار هم جواب نمی دهند)). وقتی به نامه کتبی فرماندار و نماینده عالی دولت در شهر جواب نمی دهند کشاورزان باید به کجا مراجعه بکنند؟ جواب کشاورزان را چه کسی باید بدهد؟ چه کسی باید مشکل کشاورزان را حل کند؟ آیا همه نظاره گر خشک شدن محصول کشاورزان باید باشند؟
گندم و جو و کلزا محصولات استراتژیک محسوب می شوند و هندوانه نیست که در مقابلش بی تفاوت باشیم. یکی از کشاورزان گنبدی می گوید: به تراکتورهای ما هر سه ماه 800 لیتر گازوئیل می دهند ولی به کشاورزان رامیان هر سه ماه 1500 لیتر گازوئیل. این همه تبعیض و تفاوت برای چیست؟ مگر چه تفاوتی بین ما و آنها وجود دارد؟. در شرایط خشکسالی و قحطی نباید برای کشاورزان تسهیلاتی در نظر بگیرند؟
برخی از کشاورزان می گویند: اگر به خواست ما فوری رسیدگی نشود در مقابل فرمانداری گنبد تجمع خواهیم کرد و آنجا را تا رفع مشکل ترک نخواهیم کرد. قهر طبیعت کافی است و بی تفاوتی مسئولان را تحمل نخواهیم کرد.

حق کشاورزان است که دولت سوخت کشاورزان را به موقع و به نرخ دولتی تامین نماید. درست نیست که کشاورزانی آب داشته باشند ولی به علت گرانی سوخت شاهد خشک شدن محصولاتشان باشند. این حداقل کاری است که مسئولان باید فوری انجام دهند.

 

منبع گزارش: Telegram : id @akhojamli     1401/12/5

دیدگاه‌ها  

0 #1 عبدالکریم پهم لی 1401-12-06 00:49
عرض خسته نباشید خدمت آقای خوجملی، ندادن سهمیه سوخت کشاورزان پمپ دار موضوع بسیار مهمی است. بنده با پیگیری های بسیار هرماه از دریافت سهمیه موتور پمپ خود محرومم. اول برج درخواست میدی هر اداره سه چهار روز نگه می داره تا امضا بزند یا نزند.( مثلا سهمیه ۵ هزار لیتر باشه با تعلل شان روزی ۵۰۰ لیتر کم میکنن در نهایت ۱۰۰ لیتر میدن در صورتی که تانکرهای ذخیره سوخت سر زمین در کنار رودخانه همگی خالی است. الی آخر ... واقعا این آقایون مسئول مارا بیچاره کردن به خدا ...
نقل قول کردن
0 #2 ترکمن صحرا 1401-12-06 00:58
اگه مسئولین نوشته بنده را ملاحظه می کنند به داد کشاورزان ، کارگران و دامداران برسید. اگه کشاورزان در بانک ها به خصوص بانک کشاورزی تسهیلات داشته باشند و معوق شده باشد همکاری کنند. حال کشاورزان و دامداران را ملاحظه کنند. از مسئولین محترم یک موضوع مهم دیگر نیز تقاضا دارم ، آنهایی که پرورش دهندگان ماهی گرم آبی عضو شرکت تعاونی آبزیان گنبد هستن سهمیه سوخت گازوئیل و سهمیه کود و غذای ماهی را بدهند. درسته آب نیست قبول داریم ، سهمیه سوخت و کود را ذخیره بکنند بدهند چه اشکالی داره در این موقعیت قحطی کمک بشه بندگان خدا پول نان ندارند. اوضاع پرورش دهندگان ماهی هم خیلی وخیم است.
نقل قول کردن
0 #3 ترکمن صحرا 1401-12-06 06:18
سلام، بخش داشلی برون حاشیه رودخانه اترک زمین های آبی و دیم کلا کشت نشد.. دومین ساله که کست نمی شود. غیر از کشاورزی و دامداری هیچگونه منبع درآمدی هم نداریم.، حتی پول نان هم نداریم. ماه رمضان هم داره میرسه، اوضاع ما خیلی وخیم است. نمی دانیم چیکار کنیم...خدا ...
نقل قول کردن
0 #4 حاجی همراه 1401-12-06 06:23
قشر ضعیف جامعه ، کشاورزان ، دامداران و کارگران آیا سهمی از منابع ملی کشور اسلامی ندارند؟ تا کی تبعیض و بی ....
نقل قول کردن
0 #5 آق 1401-12-06 06:25
حرف حق، درود
نقل قول کردن
0 #6 عبدالمجید زیتونلی 1401-12-06 06:26
سلام و درود فراوان به خواهر هنرمند و گرامی مان ، افتخار ایران زمین و ترکمن صحرا هستید.
نقل قول کردن
0 #7 حبیب پقه 1401-12-06 06:27
همیشه بدرخشی
نقل قول کردن
0 #8 حاجی بخشنده 1401-12-06 22:59
اگر آنهایی که در این کارها مسولیت دارند اراده واقعی برای خدمت و حمایت از قشر زحمتکش کشاورز را دارند ماه ها قبل بایستی برنامه ریزی های لازم و آمادگی مدیریت این چنین شرایطی را داشته باشند. کشاورزی حلال ترین کسب و کارهاست حمایت از این عزیزان جای دوری نمی رود. همت کنید.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر