گنبدکاووس : ترکمن سسی - برج قابوس حدود سه سال است که برای کارهای مرمتی، محصور در میله های داربست است و این موضوع طی این مدت گلایه های برخی شهروندان را به همراه داشته است.
بعد از گذشت مدت زمان طولانی ، اکنون با بارش های پاییزی و فعل و انفعالات شیمیایی داربست زنگ زده و شیرابه زنگ میله ها بر بام برج می ریزد، موضوعی که ممکن است اثرات منفی بر روی این بنای تاریخی داشته باشد یا شاید اصلا موضوعی چندان جدی نباشد.
یکی از شهروندان دلسوز گنبدی با ارسال تصاویری از این برج و ابراز نگرانی از ریختن شیرابه زنگ میله ها روی بام برج ، از مسئولان تقاضا دارد تا این موضوع را به صورت فنی بررسی و از آثار منفی آن جلوگیری کنند.
عبدالمجید نورتقانی مدیر پایگاه میراث جهانی برج قابوس اردیبهشت سال ۱۳۹۹ به خبرنگاران گفته بود فرایند مرمت برج زمان بر است و داربستها تا ۲ سال آینده به دور این برج خواهند بود.
برج قابوس در شهر گنبدکاووس، بنایی آجری با قدمت بیش از هزار سال است که با ارتفاع ۵۵ متر (ساختمان)، با احتساب بلندی ۱۵ متری تپه که پای بست آن را به ۷۰ متر رسانده، بلندترین برج آجری جهان لقب گرفته است.
برج قابوس در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۹۱ در فهرست آثار ثبت شده میراث جهانی یونسکو قرار گرفت.
دیدگاهها
در مورد این برج شگفت انگیز مطالعه ها لازم است. ولی به خاطر حسادت ها و کم بینی ها کمتر مورد توجه است و تماما پشت پرده است. مسئولان شهر هم به خاطر حفظ میز و اندک پول هیچ نقدی یا اعتراضی نمی کنند. من یکبار به طور غیر رسمی از شهروندان نظر سنجی کردم. از آنها خواستم دو خط در مورد این برج بنویسند.متاسفانه نتیجه نظرسنجی ها بسیار بد بود و چرا میراث فرهنگی گنبد ... کاری نمی کند...
به غیر از شیرابه ، وزن تناژی این داربست ها هم داره به وزن این بنا و اضافه می شود و بر تپه ای که روی آن مستقره داره فشار میاره، و کافیه یک طوفان شدید بیاد تا این داربست ها را روی منازل و خودروهای مردم پرتاب بشن.
برام سواله چه کسی از بودن این داربست ها بر روی این بنا ذینفع هست.الله اعلم. امروزه با وجود هلی شات ها راحت میشه چند تا بوته ای که بر روی نوک برج رشد میکنن سم پاشی کرد و خشکاند و نیازی به این همه هزینه اضافی و داربست ها نیست.و خوشا به سعادت کسب که داربست ها رو اجاره داده به میراث فرهنگی ، شاید هم مال خود میراث فرهنگی باشه بازهم کار بیخودیه این همه وقت گذاشتن برای داربست های دور برج.