c_300_250_16777215_10_images_89080.jpg

 

ترکمن سسی - نود و هشتمین جلسه پیاپی و سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان گلستان در سال 1400 با حضور رییس و اعضای شورا در صبح یکشنبه (24 بهمن ) در بیت الزهرا (س) شهرستان گرگان تشکیل شد.

 


به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، سومین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان گلستان با حضور «حضرت آیت الله نورمفیدی» نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان و رییس شورا، «علی محمد زنگانه» استاندار گلستان و نایب رییس شورا، «غلامرضا منتظری» نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی، «محمد رعیت» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورا و اعضای حقوقی و حقیقی با 2 دستور جلسه برگزار شد.
در ابتدای جلسه «محمد رعیت» مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورا ضمن قدردانی از حضور حماسی مردم در یوم الله 22 بهمن و  گرامیداشت میلاد با سعادت امام علی (ع) و روز پدر و  تاکید بر نقش و جایگاه فرهنگ، گفت: در گام دوم انقلاب و برای تمدن سازی نوین اسلامی باید توجه ویژه ای به «فرهنگ» به عنوان یک مهم و یک ضرورت اندیشه ساز و جامعه پرور نشان دهیم.
وی ضمن اشاره به مصوبات جلسه گذشته ی شورا و اولویت های فرهنگی استان، اظهار کرد: با پیگیری های مجدانه به دنبال برپایی «هفته قرآن و عترت استان گلستان» با تاکید بر مردمی و محتوایی بودن رویداد در محورهای گوناگون و توجه خاصه به نوجوانان و جوانان، اقوام و مذاهب، مناطق مرزی و محروم و چهره های شاخص قرآنی و بهره مندی از ظرفیت قاریان ملی و بین المللی هستیم.
رعیت همچنین برپایی جشنواره های موضوعی فرهنگی و هنری، نمایشگاه و فروشگاه محصولات قرآنی، مسابقات و مقالات و پژوهش ها، بهره مندی از ظرفیت هنرهای نمایشی و تجلیل  از فعالان قرآن و عترت با تاکید بر کودکان و نوجوانان را از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای این هفته عنوان کرد.
وی همچنین به تقدیر از روستای دنگلان در نخستین دوره طرح ملی انتخاب روستاهای قرآنی ایران و کسب رتبه نخست اتحادیه موسسات قرآنی استان گلستان در سال جاری اشاره کرد و افزود: موفقیت های کسب شده ماحصل توجه و تلاش مجدانه فعالان قرآنی و حمایت مسئولان است و امیدوارم در فصل نوین خدمت بتوانیم در میدان عمل آموزه های قرآن را در جامعه نهادینه کنیم؛ زیرا معتقدم هر چه این فرهنگ و آموزه ها در جامعه عملی و جاری شود؛ شاهد کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی و تقویت بنیان خانواده و امنیت خواهیم بود.
در ادامه ی جلسه «سید روح الله حسینی» سرپرست اداره کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گلستان نیز ضمن اشاره به ضرورت توجه به نظام مسائل استان و برشمردن خانواده و  جمعیت، سبک زندگی اسلامی- ایرانی، نشاط اجتماعی، تبلیغ دین و انقلاب اسلامی، فرهنگ اقتصاد اسلامی و مردم محور به عنوان مسائل اولویت دار استان، گفت: مسئله فضای مجازی و توجه به منویات امام خامنه ای نیز در اولویت قرار دارد و نیاز است در میدان عمل بدان توجه نشان دهیم.
سپس «علی محمد زنگانه» استاندار گلستان و نایب رییس شورا؛ با اشاره به ضرورت توجه به مسائل اجتماعی و  توسعه فرهنگی به عنوان دو رکنی که در قالب 2 کارگروه جای گرفته اند، گفت: باید اهداف و برنامه ها منطبق با سند مهندسی کشور و متناسب با بُرش استانی عملیاتی بشود.
وی از فضای مجازی به عنوان زندگی دوم در عصر حاضر نام برد و گفت: در راستای صیانت از بنیان خانواده و بخصوص نسل جوان؛ توجه به فضای مجازی ضروری است زیرا دشمن در این حوزه سرمایه گذاری کرده و این اندیشه را در ذهن جوانان القا می کند که ایران دیگر جای زندگی نیست.
زنگانه با تاکید بر نقش شورای فرهنگ عمومی؛ توجه به نظام مسائل استان و توجه مصداقی و عینی تر به موضوعات اولویت دار استان را مهم برشمرد.
در ادامه ی جلسه، غلامرضا منتظری نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی ، گفت: اولویت های استان در حد شعار نباید بماند و شایسته است برای هر یک از اولویت ها یک کمیته تخصصی با یک مسئول مشخص شکل بگیرد و در یک جدول زمان بندی مشخص پیگیری ها و دستاوردهایش را گزارش بدهد.
وی با اشاره به اینکه معمولا از شوراهای فرهنگ عمومی در شهرستان ها غافل هستیم  و توجه به دغدغه ها و مسائل آن ها می تواند فضایی را ایجاد کند که آن ها به مسائل خود بیشتر دقت نشان دهند و تمرین مسئولیت پذیری کنند،افزود: همچنین طی یک برنامه ریزی مشخص؛ نماینده ی شورای فرهنگ عمومی هر یک از شهرستان های استان می تواند با حضور در جلسه ی شورای فرهنگ عمومی استان؛ دغدغه ها و گزارش های اقدامات خود را مطرح کند.
منتظری در پایان سخنانش پیشنهاد برپایی جلسات شورای فرهنگی استان گلستان به صورت ادواری به میزبانی یکی از شهرستان های استان را مطرح کرد و گفت: تشکیل جلسات شورای فرهنگ عمومی استان در شهرستان ها منجر می شود که از نزدیک با  نظام مسائل فرهنگی آن شهرستان آشناتر شویم و بهتر و آگاهانه تر وارد عملیات و اجرا بشویم.
در بخش پایانی جلسه،«حضرت آیت الله نورمفیدی» نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان و رییس شورا با طرح این پرسش که حدود اختیارات شورای فرهنگ عمومی چیست که بتواند در میدان عمل به مسائل فرهنگی استان بپردازد، اظهار کرد: صرف تئوری پردازی و برپایی جلسات نمی توان به نتایج مطلوب در حوزه ی فرهنگ عمومی رسید؛ بلکه باید شورا در کنار تصمیم گیری در میدان عمل هم بتواند کارهای مرتبط با فرهنگ عمومی استان را پیش ببرد.
وی سپس ضمن اشاره به آیات و احادیثی که به قرائت قرآن توام با تفکر، تدبر و عمل کردن اشاره کرده است، عنوان کرد: نفس قرائت قرآن کریم ارزشمند است؛منتهی باید برنامه ها و فعالیت ها به گونه ای اجرا شوند که مفاهیم کتاب الهی در عمل و در زندگی مردم جاری شود.
حضرت آیت الله نورمفیدی از آموزش و پرورش به عنوان نهادی که می تواند از طفولیت کودکان را با مفاهیم و آموزه های قرآن آشنا و مانوس کند گفت و افزود: معلمان و مربیان آشنا به زبان و روحیات دانش آموزان امروزی می توانند در تبیین و انتقال مفاهیم عمیق قرآن کریم و آموزه های اسلامی به زبان ساده و کاربردی نقش آفرین باشند و شایسته است از این دست معلمان و مربیان ساعی قدردانی به عمل آوریم.
گفتنی است؛ جلسه با مصوباتی در حوزه ی اولویت های فرهنگی استان و هفته قرآن و عترت و تلاش برای نهادینه کردن مفاهیم قرآن در بین نسل کودک و نوجوان (دانش آموز) به پایان رسید.

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر