ترکمن سسی:انتخابات و حاشیه ها و پیچیدگی های خاص آن از جنبه های مختلف مورد توجه فعالان و رسانه ها قرار داشته است .
در این چارچوب هم یکی از مسائلی که همواره درفصل انتخابات مطرح می گردد ملاکهای انتخاب گزینه اصلح برای نمایندگی است .در زمینه این مساله در حالی که همه انتظار داریم با توجه به تحولات صورت گرفته در میزان و سطح آگاهی عمومی ،جامعه در زمینه انتخاب گزینه ایده آل بر روی ملاکهای حرفه ای تری متمرکز گردد، اما متاسفانه در این مقوله مشاهده می کنیم هنوز هم رگه های قوی نگاه های سنتی و غیر قابل دفاع وجود دارد .
در این روزها وقتی در حاشیه مراسم های مختلف با مردم در زمینه ملاکهای انتخاب کاندیداهای اصلح صحبت می کنیم ملاکهایی را می شنویم که نشان می دهد جامعه هنوز هم به پختگی لازم برای انتخاب گری استاندارد نرسیده است .ملاکهایی چون همسایگی یک کاندید ،اشتراکات طایفه ای ،همشهری بودن ،قول دادن به یکی از دوستان و ...که نشان می دهد جامعه ما از این منظر به مرزهای پختگی سیاسی نزدیک نشده است .
یکی از ملاکهای جالبی که در روزهای گذشته در خلال یکی از مباحث بر روی آن تکیه می گردید این بود که فلانی انسان خیلی خوب و بی آزاری است و از نظر اخلاقی بسیار محجوب به حیاست. بنابراین این ملاک می تواند در انتخاب گزینه مورد نظر مردم را یاری رساند .
اینکه یک کاندید انسان خوب و اخلاق مداری است یک مزیت عالی می باشد.این ملاک قطعا برای یک فردی که بخواهد در فضای سیاست ورزی وارد گردد حکم کیمیا را دارد. اما آیا صرف خوب و آرام بودن یک کاندید می تواند یک ملاک مناسب در جهت انتخاب مردم باشد ؟قطعا خیر .
یک نماینده مجلس باید اصول اخلاقی مانند صداقت و دوری از عوام فریبی را در سرلوحه کارهای خود قرار دهد. اما این فرد در کنار این اصول توانایی و جسارت استیفای حقوق موکلان خود را نیز باید داشته باشد.در صورتی که یک کاندید فاقد این ویژگی باشد در طول چهار سال نمایندگی فقط یک کرسی نمایندگی را اشغال کرده و به جز این کارکرد هیچ اثرگذاری دیگری برای جامعه نخواهد داشت .اگر به گذشته نگاه کنیم می بینیم که از این تیپ نماینده ها در منطقه کم نداشتیم .
بر اساس شرایط فوق بنظر می رسد یکی از رسالت های اصلی فعالان رسانه ای این است که فراتر از نگاههای طیفی و جناحی به فرهنگ سازی در این زمینه بپردازند.ما باید به جامعه این مفهوم را انتقال دهیم که شرایط جامعه و نیازهای پیرامون ما در حدی پیچیده شده است که در صورت غفلت از این تحولات و تکیه بر ملاکهای سنتی در انتخاب گزینه های نمایندگی، نتیجه ای جز ناکامی و پراکندگی برای ما عاید نخواهد شد .
دیدگاهها