c_300_250_16777215_10_images_5dbc7896-32ef-4db8-bb6e-2109da47fe6b.jpg

ترکمن سسی-برهان الدین فاتح:اهل سنت ایران احترام خاص و ویژه ای برای علمای خویش قائل هستند،علمایی که آنها را با نام هایی چون مولوی،ماموستا و آخوند خطاب می کنند که این اسامی برای آنها بسیار ارزشمند و قابل احترام اند.

 

روحانیون و علمای دینی اهل سنت کشور اعم از مفسرین،امامان جماعت،مدرسین حوزه های علمیه در طول سالهای پس از انقلاب همواره پشتیبانی بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده اند، هر گاه نیازی به این عزیزان بوده است سکوت نکردند و صدای رسای جامعه ی اهل سنت ایران در برابر هجوم بیگانگان علیه آب و خاک ایران بودند،این همدلی و همزبانی در حالی به وقوع پیوسته است که اهل سنت ایران در مناطق محروم مرزی زندگی می کنند و حتی هم اکنون نیز مناطق اهل سنت نشینی وجود دارند که در حسرت یک راه آسفالت به سر می برند.

 

بیشتر روحانیون اهل سنت ایران عمر خویش را صرف تبلیغ و آموزش دین و مذهب خود در میان مردم می کنند،غالب کسانیکه از حوزه های علمیه اهل سنت کشور فارغ التحصیل می شوند در همان حوزه ی علمیه یا در حوزه ی علمیه مکان زندگی خویش به آموزش علوم و معارف دینی می پردازند یا به امامت مسجد مشغول می شوند.

 

نظام جمهوری اسلامی ایران برای آسایش روحانیون و طلاب اهل سنت کشور حقوق و مزایایی چون بیمه تامین اجتماعی،اعطای تسهیلات بانکی،سهمیه عمره،بن معیشت طلاب،تجهیز حوزه های علمیه به رایانه  و تجهیز کتابخانه ها پیش بینی کرده و ارائه می دهد که امری ستودنی و غیرقابل انکار است.

 

با روحانیون و علمای اهل سنت که هم صحبت می شویم از پرداخت پایین مستمری و عدم ارائه مناسب مزایای پیش بینی شده گله مندی های فراوان دارند،مستمری یکی از روحانیون ترکمن صحرا که از سال 1370 مشغول به تدریس در حوزه علمیه و امامت مسجد است و هیچگونه فعالیت دیگری ندارد فقط 240 هزار تومان در ماه است که رقمی بسیار پایین برای گذران زندگی است،تقریبا این مستمری پایین در دیگر مناطق اهل سنت نشین کشور حاکم است از سویی پرداخت های نامنظم نیز باعث دلگیری روحانیون اهل سنت شده است.

 

این مستمری پایین روحانیون اهل سنت کشور باعث می شود تا برخی از عامه ی مردم فکر کنند تا این عزیزان حقوق و مزایای بالایی از نظام دریافت می کنند که این امر باعث عدم کمک های برخی از مردم همچون زکات به روحانیون و علمای اهل سنت کشور خواهد شد از سویی وضعیت اقتصادی کشور باعث ترک تدریس برخی از طلاب مستعد و مدرسین علاقمند شده است که این نکته خود گویای وضعیت بد اقتصادی آنان است که لزوم توجه بیشتر نظام را می طلبد.

 

از نگاهی دیگر عامه ی مردم اهل سنت نشین با تمام تعهد و تعلق خاطر خویش به نظام جمهوری اسلامی ایران خواستار پرداخت بهتر مستمری های نقدی به روحانیون اهل سنت هستند و از پرداختی های پایین به این عزیزان گله مند می باشند.

 

در طیف دیگر برخی از کج فهمان وضعیت نابسامان اقتصادی برخی از روحانیون و علمای اهل سنت کشور را بهانه ای برای دست یابی به اهداف شوم خویش قرار داده اند که نظام حاکم بر جمهوری اسلامی ایران دید تبعیض آمیز نسبت به علمای اهل تشیع و اهل تسنن دارد و تبعیض هایی در مناطق اهل سنت نشین کشور قائل می شود که این قضیه نیز صادق نیست چرا که طبق آمارهای سال 1392 اهل سنت کشور بیش از 13 هزار مسجد دارد که تقریبا  برای هر 500 سنی یک مسجد در کشور دایر است،از این مساجد 3700 مسجد در سیستان و بلوچستان،2000 مسجد در کردستان،1500 مسجد در آذربایجان غربی،1200 مسجد در هرمزگان،420 مسجد در کرمانشاه،135 مسجد در بوشهر،746 مسجد در خراسان،95 مسجد در گیلان و در استان های فارس،کرمان و خوزستان 290 مسجدوجود دارد(آمار تقریبی است) که خود گواه کذب بودن سخنان دشمنان ایران اسلامی است تا جاییکه مساجد اهل سنت شهر زاهدان نسبت به سه دهه قبل با رشد بیش از 10 برابری روبرو شده است و در بیش از 400 نقطه ی سیستان و بلوچستان نماز جمعه اقامه می شود درحالیکه قبل از پیروزی انقلاب فقط در 11 نقطه این استان نماز جمعه برگزار می شده است.

 

در استان کردستان 26 حوزه ی علیمه تا سال 92 فعال بوده است،در استان آذربایجان غربی 11،کرمانشاه 15،گلستان بیش از 120،سیستان و بلوچستان بیش از 100،خراسان رضوی 30،خراسان جنوبی 10،خراسان شمالی 30،بوشهر 8،فارس 20 و گیلان 7 حوزه ی علمیه و مراکز تحصیل طلاب اهل سنت فعال بوده اند.

 

آمار فوق همگی حاکی از نگاه برادرانه و آزاد اندیشانه نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به اهل سنت،علما و روحانیون کشور است حتی در برخی از مناطق تعداد حوزه های علمیه اهل سنت بیشتر از حوزه های علمیه برادران اهل تشیع است و این حوزه های علمیه توسط چه کسانی اداره می شود؟چه کسانی در این مراکز،علوم و معارف مذهبی اهل سنت را به مشتاقان می آموزند؟چه کسانی در مساجد امامت نمازها را بر عهده دارند؟بی شک روحانیون و علمای معزز اهل سنت تمام این کارها را بر دوش می کشند و اگر نگاه تبعیض آمیزی از سمت نظام متوجه این عزیزان بود جلوی توسعه این مراکز بعد از انقلاب اسلامی گرفته می شد.

 

بی شک کم و کاستی در هر بخشی وجود دارد و اهل سنت ایران مسئله مستمری پایین و ناچیز برخی از علما و روحانیون خویش را با صبر پیگیری می کند و امیدوار است همانگونه که در قانون اساسی ایران ذکر شده است که افراد در همه ی حقوق انسانی،سیاسی،اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلامی برابر هستند و بین آنها تساوی حقوق لازم است،رفتار شود.

 

روحانیون و علمای اهل سنت ایران نقش غیرقابل انکاری در کاهش برخی از معضلات اجتماعی دارند و در برخی مناطق اهل سنت نشین سخن آنها قوی تر از هر مقام مسئولی است و رضایت آنها برابر با خشنودی جمع کثیری است و نارضایتی آنها نیز همین مسئله را در پی دارد که تا به امروز این عزیزان مطالبات و درخواست های خویش را در چارچوب قانون مطرح کردند و خواسته های به حق خویش را پیگیری نمودند که امیدواریم هرچه سریع تر فکری به حال مستمری های زیر صدهزار تومان این عزیزان شود.

 

عزیزانی که هرگاه نیاز به حضور آنان بود بدون هیچگونه چشمداشت و جاه طلبی به مال دنیا حضور یافتند و ندای واقعی اخوت و وحدت در جامعه ی اسلامی ایران هستند،هر گاه نیز از پرداخت مناسب مستمری این عزیزان صحبت می شود منظور پرداخت حقوق های نجومی نیست بلکه مستمری متعارف و عادی برای گذران زندگی با معیشت حداقلی است.

دیدگاه‌ها  

+3 #1 یوسف 1395-05-10 11:23
چو ایران نباشد تن من مباد
بدین بوم و بر زنده یک کس مباد
وطن پرستی جزو خون اهل سنت ایران هست،مااهل سنت خواستار احترام به عقاید و مقدساتمان هستیم و به هیچوجه بخودمان اجازه نمی دهیم به مقدسات دیگر هموطنانمان توهین کنند.خواهان وحدت در عمل هستیم،آزادیهای مصرح ما در قانون اساسی باید بیشتر رعایت شود،ما در جنگ شهدای فراوانی در راه میهن دادیم نباید به ما انگ وهابی و ... زده شود،اگر کسی خواست اهل سنت ایران را بشناسد باید از زبان علمای ربانی و خداترس ایران بشناسد.ما اهل سنت اهل صبر و مدارا هستیم و امانتداری و دستپاکی ما زبانزد است،ما عاشق وطنمان ایران و ایرانیان هستیم و پایبند به قانون اساسی،تبلیغات سوء نباید برعلیه ما وجود داشته باشد و به ما به عنوان فرصت نگریسته شود و نه تهدید، بنده از زبان علمای بزرگ بارها شنیدم که اهل سنت محبت به اهل بیت پیامبر (ص) را جزو ایمان خود میدانند ومحبت ما به آنها قلبی است،آرزوی سرافرازی ایران و ایرانی و آرزوی طول عمر برای رهبر معظم وعزیز انقلاب داریم.
نقل قول کردن
+3 #2 ایلیار 1395-05-12 08:09
الله قوات
فک کنم طلبه های برادران شیعه به خدمت سربازی اعزام نمیشن
نقل قول کردن
+4 #3 سخاوی 1395-05-29 14:36
علما و آخوندهای عزیز هم مثل باقی مردم ، برای گذران زندگیشان ، به کاری مشغول شوند و فعالیتهای دینی را بدون چشمداشت ماری انجام دهند .
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر