دکتر حسن صادقلو به مناسبت روز خبرنگار در نشستی با سردبیر هفته نامه محلی 'گلشن مهر' اظهار کرد: دولت در واگذاری منصب های مدیریتی در سطح کلان و متوسط در گلستان بیشترین عدالت را بین اقوام این استان رعایت کرده است.
وی به عنوان نمونه به انتخاب چهار فرماندار از قوم ترکمن از سوی دولت اشاره کرد و گفت: این تعداد فرماندار در کنار تصدی تعدادی سمت معاون فرماندار و بخشدار از این قوم، در تاریخ انقلاب بی سابقه بوده است.
صادقلو همچنین به انتخاب یکی از معاونین استاندار از قوم سیستانی اشاره کرد و افزود: با این که سمت معاونت استانداری با چند فرمانداری برابری می کند اما همکاری این معاونت به دلایلی از سوی خود فرد انتخاب شده قطع شد ضمن این که در تعدادی سمت معاون فرماندار و بخشداری و تعداد زیادی از دیگر مدیریت ها از شایستگان این قوم استفاده شده است.
وی با بیان این که تصدی سمت ها و مدیریت ها از سوی اقوام نبایستی صرفا به مجموعه استانداری و فرمانداری ها محدود شود تصریح کرد: واگذاری تصدی دیگر پست های مدیریتی اعم از کلان و متوسط به اقوام، استفاده از ظرفیت های آنان است که نباید نادیده گرفته شود.
استاندار گلستان با تاکید بر ضرورت پرهیز جدی از مطالبات فردی و قومی صرف از سوی اقوام استان، به مقوله همگرایی و نقش آن در توسعه اشاره و اظهار کرد: لازمه توسعه همه جانبه و متوازن، همگرایی است که به روند توسعه گلستان شتاب می بخشد.
صادقلو، همگرایی بین اقوام را از واقعیات نرم افزاری گلستان دانست و افزود: اقوام بیشترین نقش را در دایره همگرایی استان دارند که باید تلاش شود این همگرایی به ویژه در میدان عمل و به کارگیری از ظرفیت های بین قومی توسط خود اقوام، مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی به عنوان مثال گفت: اگر یک واحد تولیدی توسط یک قوم در استان احداث می شود باید در اشتغال ایجاد شده در این واحد تولیدی از ظرفیت دیگر اقوام نیز استفاده شود.
استاندار گلستان با ذکر مثالی دیگر افزود: وقتی همه یا بیشتر اعضای شورای اسلامی یک شهر از یک قوم هستند، چه خوب است که مثلا شهردار خود را از قومی دیگر انتخاب نمایند که تحقق آن، همگرایی در عرصه عمل است.
صادقلو همچنین با انتقاد از برخی اظهارنظرهای غیر واقعی مبنی بر به کارگیری اقوام و نزدیکان استاندار در پست های مدیریتی گلستان اضافه کرد: مطرح کردن چنین مباحثی یک آفت و ناشی از جاهلیت است.
وی با بیان این که در مجموعه مدیریت های استان کمتر از انگشتان یک دست از مدیرانی که فامیلی آنان پسوند 'لو' دارد، استفاده شده که بیشتر آنان نیز انتخاب مدیران ارشد دستگاه متبوع شان بوده است، تصریح کرد: بر خلاف آنچه که گفته می شود استاندار به شرق گلستان عنایت دارد، بیشترین مدیران استان و معاونین استاندار از غرب گلستان، گرگان و علی آباد هستند.
*** افکار عمومی از عملکرد شهردار گرگان رضایت دارد
استاندار گلستان همچنین با اشاره به برخی مسائل ایجاد شده بین شهرداری و شورای شهر گرگان و این که می گویند استاندار از شهردار حمایت می کند خاطرنشان کرد: اولا شهردار منتخب شورای شهر است نه استاندار و دوما افکار عمومی از خدمات شهردار رضایت دارد و سوما اگر حمایتی از شهردار مرکز استان شده است، در راستای قانون بوده است.
صادقلو با بیان این که به دلیل تشابه فامیلی شهردار گرگان، کمترین دفاع را از ایشان کردم و اگر شهردار دیگری بود شاید بیشترین حمایت های قانونی را انجام می دادم گفت: یقینا توسعه شهری مرکز استان از اولویت های استانداری است.
*** پتروشیمی گلستان توجیه اقتصادی ندارد
استاندار گلستان همچنین با اشاره به مشکلات پتروشیمی گلستان و این که بر اساس نظرات کارشناسی این پروژه دیگر توجیه اقتصادی ندارد گفت: صرف نظر از سیاست نادرست انتخاب پروژه پتروشیمی برای این استان، اگر مدیران این شرکت در ابتدا و بر اساس برنامه زمان بندی اولیه پروژه را احداث می کردند اکنون با این مشکلات مواجه نبودند.
صادقلو با بیان این که ارزش کل سهام پذیره نویسی شده از مردم 280 میلیارد ریال بوده است افزود: اکنون تکمیل این پروژه به 8 تا 9 هزار میلیارد ریال نیاز دارد که در توان بودجه دولت و نیز بخش خصوصی به دلیل عدم توجیه اقتصادی نیست.
وی با تاکید بر ضرورت آگاهی مردم از واقعیات این پروژه گفت: برای رفع مشکل به وجود آمده با متولیان پتروشیمی گلستان صحبت شده تا امکانات و پول این پروژه را در سایت پترو پالایش و یا کارخانه فولاد که از پشتوانه دولت برخوردار است و در راستای منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون احداث می شود سرمایه گذاری کنند تا شرکت و سهامداران (مردم) از آن منتفع شوند.
صادقلو اضافه کرد: پروژه پتروشیمی گلستان پروژه ای صد درصد متعلق بخش خصوصی است و دولت وقت در آن مقطع سهام خود را نیز به این بخش واگذار کرده است بنا بر این دولت نمی تواند به این پروژه ورود کند.
وی تصریح کرد: منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون توسط دولت تصویب شده و اکنون لایحه آن در حال تقدیم شدن به مجلس شورای اسلامی برای تصویب نهایی است ضمن این که این پروژه در زمینی به مساحت 120 هزار هکتار و احداث یک بندر اجرا خواهد شد و شعاع آن کل گلستان را پوشش خواهد داد.
*** ادبیات دولت، ماندن در جریان اصلاح طلبی نیست
استاندار گلستان در بخش دیگری از این گفت و گو با بیان این که اینجانب یک اصلاح طلب بوده و اصلاح طلب نیز خواهم ماند گفت: اصلاح طلبی، بزرگترین اصول گرایی و متعهد به آرمان های انقلاب است که متاسفانه جریان موسوم به اصول گرا آن را مصادره کرده است.
صادقلو با اشاره به ادبیات دولت تدبیر و امید در به صحنه آوردن افراد شایسته، دارای عقلانیت و رویه اعتدالی افزود: ادبیات دولت، ماندن در جریان اصلاح طلبی نیست بلکه استفاده از افراد با خصایص فوق از هر دو جریان اصلاح طلب و اصول گراست.
وی با بیان این که اینجانب محصول جریان سیاسی خاصی نیستم اضافه کرد: من تنها متعهد به دولت هستم و باید در جریان ادبیات دولت نیز حرکت نمایم.
*** احزاب و تشکل های مدنی باید دارای شناسنامه باشند
استاندار همچنین با اشاره به فعالیت 105 حزب و تشکل سیاسی در گلستان و این که تنها سه تشکل دارای مجوز هستند گفت: ملاک توجه و حمایت از احزاب شناسنامه دار بودن آن ها است.
صادقلو با تاکید بر ضرورت شناسنامه دار شدن احزاب و تشکل های سیاسی و اجتماعی در این استان افزود: شناسنامه یک حزب و تشکل نشان از هویت آن است با این حال تاکنون چهار جلسه با نمایندگان احزاب و تشکل ها در این استان برگزار شده است ضمن این که طی سال گذشته افزون بر 90 شخصیت سیاسی در رده ملی به گلستان آمده و بدون هیچ مشکل خاصی سخنرانی داشته اند.
وی با اذعان به کم توجهی به تشکل های مدنی و فرهنگی دارای شناسنامه گلستان گفت: برخی از این کم توجهی ها ناشی از مشکلات مالی و اعتباری دولت بوده است که امیدواریم با گشایش های جدید بخشی از آن جبران شود.
*** در حوزه فرهنگ، کار سلیقه ای نتیجه نمی دهد
استاندار گلستان در بخش دیگری از این گفت و گو به مسائل مبتلابه فرهنگ عمومی در استان اشاره کرد و گفت: با وجود این که شرح وظایف دستگاه های فرهنگی مشخص است اما در حوزه عمل، هر دستگاه سلیقه ای عمل می کند که یقینا کار سلیقه ای نیز نتیجه ندارد.
صادقلو افزود: متاسفانه برخی مسوولان فعالیت در حوزه فرهنگ را نوعی هزینه می دانند نه تولید و این نگاه سبب شده تا جدیت خاصی در حوزه فرهنگ و مسائل مبتلابه فرهنگ عمومی نداشته باشند و بعضا در جلسات نیز حضور نداشته و یا با خود، وردست می آورند.
وی با بیان این که مسئله شناسی فرهنگ عمومی یک کار دانشگاهی است که باید بدرستی انجام شود گفت: این مسئله که کاری زمان بر است از سوی یک تیم دانشگاهی در حال انجام است ضمن این که تا مشخص شدن نتیجه تحقیقات، ده اولویت فرهنگی برای استان مشخص شده که در جلسات شورای فرهنگ عمومی گلستان به ترتیب مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
*** اشتغال دانش آموختگان دانشگاهی، اولویت نخست استان است
استاندار گلستان همچنین با یادآوری اینکه موضوع مهم اشتغال و بیکاری دغدغه اصلی مردم و دولتمردان است گفت: ایجاد اشتغال برای جوانان به ویژه دانش آموختگان مراکز دانشگاهی، اولویت مهم استان است.
صادقلو با اشاره به اجرای طرح استان مجازی و برنامه اجرا شده در حوزه IT و ICT افزود: این طرح با هدف استفاده از ظرفیت بسیار خوب حوزه فناوری اطلاعات که گفته می شود تا یک هزار و 500 نوع خدمات دارد و می تواند در ایجاد اشتغال جوانان به ویژه دانش آموختگان موثر باشد اجرایی شد.
وی گفت: در این طرح حدود پنج هزار نفر از دانش آموزختگان با مدرک کاردانی به بالا شرکت کردند که پس از راستی آزمایی 2 هزار و 210 نفر آنان تحت آموزش های کاربردی قرار گرفتند و گواهی بین المللی مورد تایید فنی و حرفه ای دریافت کردند.
صادقلو با بیان این که علم همراه با مهارت مفید است اضافه کرد: یکی از اشکالات کلی نظام آموزشی و دانش آموختگان دانشگاهی ما، عدم کسب مهارت همراه با علم آموزی است که این امر سبب شده تا دانش آموختگان پس از پایان تحصیل، بیکار باشند.
وی با تاکید بر ضرورت قرار گرفتن علم و حرفه در یک خط طولی، تصریح کرد: توجه تک بعدی به هر یک از این دو مقوله مهم بی نتیجه خواهد بود.
استاندار گلستان همچنین در خصوص سرنوشت آموزش دیدگان حوزه IT و ICT در استان گفت: یک سوم این افراد با آموزش های فرا گرفته خود وارد بازار کار شدند یک سوم دیگر نیز با هماهنگی های انجام شده و در قالب طرحی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار است وارد بنگاه های اقتصادی و تولیدی شوند و یک سوم باقیمانده نیز در قالب تشکیل 50 تعاونی که دولت برای تشکیل هر یک از آنان مبلغ 20 میلیون ریال کمک بلاعوض می دهد، ساماندهی خواهند شد.
صادقلو افزود: با اجرای طرح استان مجازی در گلستان، این طرح در شورای عالی اشتغال نیز تصویب شد و قرار است تا پایان سال جاری یک صد هزار فرصت شغلی درحوزه IT و ICT توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد شود.
وی با انتقاد از شیوه نادرست راه اندازی بنگاه های زودبازده در دولت گذشته و توزیع بیش از حد تسهیلات در این حوزه گفت: این سیاست آسیب های زیادی وارد کرد زیرا بسیاری از تسهیلات در مسیر غیر بنگاه اقتصادی هزینه شد و امروز نیز سیستم بانکی ما با مشکل مواجه است.
صادقلو در خصوص هزینه اجرای طرح استان مجازی اضافه کرد: برای ایجاد هر شغل در این حوزه مبلغ 40 میلیون ریال پیش بینی شده بود که فعلا هزینه تمام شده کمتر از 20 میلیون ریال بوده است.
*** شورای راهبردی و شبکه عیون استانداری فعال است
استاندار گلستان در ادامه این گفت و گو به شورای راهبردی و شبکه عیون خود اشاره کرد و گفت: اعضای شورای راهبردی که حدود 20 نفر از کارشناسان مجرب و بیشتر در حوزه اقتصادی هستند، مشاوره و برنامه ریزی های لازم در این حوزه را انجام می دهند.
صادقلو افزود: علاوه بر این شورا در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز با دعوت از دیگر کارشناسان این حوزه ها، نظرات کارشناسی ارائه می دهد.
وی اضافه کرد: در شبکه عیون استانداری نیز بیشتر مشاوران در حوزه سیاسی و مدیریتی به رصد مسائل و گزارش ها در این حوزه پرداخته و به بنده مشاوره می دهند ضمن این که پنج مشاور ویژه نیز در این حوزه دارم.
استاندار گلستان در ادامه این گفت و گو به بحران کم آبی و خشکسالی های متوالی این استان اشاره کرد و گفت: این تهدید باید به صورت جدی مورد توجه مسوولان، مردم و کشاورزان قرار گیرد زیرا در آینده نه چندان دور با موضوع بسیار تلخ کم آبی مواجه خواهیم بود.
صادقلو با بیان این که کل ظرفیت منابع آب سطحی و زیرزمینی استان 2.5 میلیارد مترمکعب است که اکنون بسیار کاهش یافته است افزود: کاهش منابع آبی استان در حالی است که گلستان در افق 20 سال آینده حداقل به هفت میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد.
وی، تغییر الگوی کشت و حذف محصولات با نیاز آبی بالا به ویژه کشت شالی، توجه جدی به اجرای سیستم های آبیاری نوین، توسعه کشت گلخانه ای و مدیریت صحیح مصرف آب شرب را از راهکارهای اصلی در جلوگیری و کاهش بحران کم آبی و خشسکالی در استان گلستان برشمرد و بر آن تاکید کرد.
صادقلو به عنوان مثال کشت شالی و نیاز آبی 15 تا 18 هزار مترمکعبی آن برای هر هکتار را یک فوق اسراف دانست و گفت: در حالی که در بیشتر کشورها از آب های سطحی برای کشت این محصول استفاده می شود اما در کشور ما و استان گلستان تا 87 درصد از منابع آب زیرزمینی استفاده می شود.
وی اضافه کرد: ارزش این مقدار آب مصرفی در هر هکتار شالی کاری، اگر تصفیه و در قالب آب معدنی فروخته شود 150 میلیارد ریال است در حالی که سود حاصل از یک هکتار شالی در خوشبینانه ترین حالت کمتر از 150 میلیون ریال است و این عمق فاجعه ای بزرگ است.
استاندار مقوله سدسازی را از نیازهای اساسی گلستان دانست و گفت: به دلیل بارش های مقطعی و نقطه ای در استان باید آب های سطحی مهار شود در غیر این صورت این آب ها در قالب سیلاب خسارات زیادی وارد می کند که تنها در سال گذشته و جاری شدن سیل 185 میلیارد تومان خسارت وارد شد.
وی گفت: گلستان طی 20 سال گذشته شاهد وقوع 110 سیلاب بوده که خسارات فراوانی به این استان وارد کرد ضمن این که با تدوین طرح جامع سیل، امسال گلستان دارای ردیف اعتباری در این حوزه شده است.
صادقلو، اجرای طرح های آبخیزداری و آبخوان داری، تکمیل سدهای در حال احداث، زهکشی 280 هزار هکتار اراضی شمال گلستان، مهندسی استفاده از آب های نامتعارف و نیز تصفیه فاضلاب و اجرای طرح های آب شیرین کن از دریا را از دیگر راهکارهای مقابله با بحران کم آبی و کاهش اثرات آن در گلستان برشمرد.
وی گفت: در جریان سفر رییس جمهور و هیات دولت به گلستان موضوع زهکشی 280 هزار هکتار اراضی شمالی استان مطرح و تصویب شد که در مرحله نخست 22 هزار هکتار آن اجرایی شود.
استاندار به سفر چند روز گذشته معاون اول رییس جمهور به گلستان اشاره کرد و افزود: در این سفر که وزیر جهادکشاورزی نیز حضور داشت، مقرر شد تسهیلات لازم برای اجرای سیستم های آبیاری نوین تا 50 هزار هکتار به گلستان اختصاص یابد.
صادقلو همچنین به تدوین سند امنیتی گلستان با 28 موضوع اساسی و اقدامات پیشگیرانه در حوزه سیاسی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و توجه ویژه به توسعه و عمران استان در راستای سیاست دولت تدبیر و امید اشاره کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا قرار است این گفت و گو در شماره شنبه آینده نشریه گلشن مهر منتشر شود.
منبع :ایرنا
دیدگاهها
اولین بار بود به خاطر اجبار به ارشاد اسلامی اقلا مراجعه میکردم. شاید اگر مجبور نمیشدم ان ساختمان سفید بیکاره را نمیدیدم. اسم مغازه ام را باید ارشاد تایید میکرد . کنجکاو شدم این همه هزینه و مخارج برای چیست و چرا هیچ کس در اقلا سراغش نمیاید .سرپرستش کیست و چکار میکند. متوجه شدم از بین شهرهای ترکمن فقط اقلا ریس اداره اش ترکمن بود و حالا طرف چه کسی بود . من که اقلاچی بودم تا به حال ندیده بودمش و اسمش را نشنیده بودم . در اولین برخود متوجه روابط اجتماعی ضعیفش شدم و کلی دلسرد از اومدن به آن مکان. و این قدر از سختیها و پیچیدگیهای قانونی برایم گفت که زودتر میخواستم اتاقش را ترک کنم.
باز بیشتر پرس و جو کردم چرا ساختمانی که آن همه هزینه شده جنب و جوشی نمیبینم و طی پرس و جویی که از افراد محل و دلسوزان کردم ترددی به آن اداره دیده نمیشود و من که دوروز به خاطر بسته بودن درب سرپرست و حضور نداشتن در محل کارش به آن جا رفتم رد پایی از کسی ندیدم. مگر ارشاد نمیگویند خانه هنرمندان است و با احساس کنجکاوی با یکی از هنرمندان هم صحبت شدم و دلیل عدم مراجعه شان را به اداره جویا شدم فقط گفتند خوشم نمیاید. خیلی دلم میخواست آیا بقیه شهرها نیر اداره ارشادشان این جوری بود یا نه ؟ با خودم گفتم اگر تنها شهر ما بود این طوری مسول ترکمن داشت پس زحمت را ازدوش مدیر کل ارشاد کم میکردیم و حالا که متوجه شدم مدیر کل ارشاد به هیج یک از قولهایش در مورد ترکمنها عمل نکرده بود اجازه میدادیم ان راهم غیر بومی انتخاب میکرد تا خیال همه راحت میشد و ماهم انتظاری نمیداشتیم.
حداقل انتظارم این بود با آدمی مواجه میشدم که با صحبتهای منطقی و جافتاده اش مرا قانع میکرد و راضی بر میگشتم ولی حیف با کلی ابهام و گلایه های درونی و سوال محل را به طرف فرمانداری ترک کردم تا ........
گمیشان بعد از 5سال انفکاک، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی !؟ - گلستان ما
پایگاه خبری ارکین – گمیشان ، شهرستانی که اداره فرهنگ و ارشاد ندارد