ترکمن سسی - قرقیم ( پشم زنی ) عموما سالی دو نوبت و در اول بهار و آخر تابستان انجام می شود. البته ممکن است به خاطر خشکسالی در برخی سال ها تنها یک نوبت و در بهار انجام شود که چندان خوب نیست.
در استان گلستان یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک شامل گوسفند و بز، ۷۰۰ هزار راس دام سبک عشایر( اکراد کوچنده شمال خراسان ) و نیمه کوچنده بومی ( ترکمن) و ۳۰۰ هزار راس دام سنگین وجود دارد که از سوی بیش از ۵۰ هزار بهره بردار پرورش داده می شود. عمده چراگاه های گلستان در مراتع نیمه شمالی و دره های شمال و شمال شرق استان است.
تعدادی از دامداران در گفتگو با خبرنگار ترکمن سسی، از برگزاری جشنواره قوچ ترکمنی در منطقه استقبال می کردند. این کار در مسیر حمایت و توجه بیشتر به دام و دامداری حرکت خوبی می تواند باشد بخصوص اینکه در این منطقه با این همه دامدار تاکنون چنین جشنواره ای برگزار نشده است. اساسا هدف از برگزاری جشنواره پیشنهادی قوچ ترکمن شناساندن گوسفند نژاد محلی ترکمنی به عنوان بهترین سازگار با محیط و طبیعت ترکمت صحراست. تجلیل از دامداران نمونه موجب ارتقای انگیزشی آنان خواهد شد.
خشکسالی چند سال اخیر سبب دشواری شدید برای تامین علوفه موردنیاز دامهای سبک و سنگین گلستان و گرانی و چند برابر شدن قیمت علوفه و نهادههای مورد نیاز تغذیه دام شده و در این شرایط سخت، دامداران این استان شمالی برای ادامه حیات حرفه دامپروری به تامین علوفه و حمایتهای بیشتر دولت احتیاج دارند. همچنین برای برونرفت از مشکل تأمین علوفه دام می توان در بخش کشاورزی کشت علوفه دام و محصولاتی همچون جو، را ذرت توسعه داد.
توجه به اقتصاد روستاها و عشایر باعث تثبیت شغل، کمک به افزایش تولید، کاهش مهاجرت و مهاجرت معکوس می شود. قطعا حمایت از دامداران و توجه به خواسته ها و نیازهای کاری آنها در افزایش تولیدات گوشتی و لبنی تاثیر گذار خواهد بود. به هرحال برگزاری این جشنواره مزایای خاص خود را دارد و تعامل و ارتباط بیشتر دامداران با متولیان این حوزه یکی از آنها خواهد بود.
گزارش از: مسعود کاظمی
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.