There was a problem loading image 'images/50.jpg'
There was a problem loading image 'images/50.jpg'
رسانه ها و مسئولان امروز نقش رسانه ها در بخشهای مختلف از جمله مطبوعات و سایتها بر کسی پوشیده نیست .
همه می دانند که در دنیای مدرن و پیشرفته ،دولتمردان مقدمه انجام هر کار بزرگی را زمینه سازی رسانه ای دانسته و در این مسیر نیز تعامل مناسبی بین رسانه ها و صاحبان قدرت وجود دارد .
رسانه ها را چشم بیدار جامعه و نماینده افکار عمومی می دانند و غالب صاحب نظران مسائل اجتماعی بر این باور هستند که در صورت فعالیت مطلوب و سالم رسانه ها حاشیه های مالی،اداری واقتصادی کمتری برای جامعه پیش خواهد آمد.
در این شرایط و علی رغم این درک از جایگاه رسانه در عصر کنونی ، در محیط و منطقه ما برخی از مسئولان تاب کوچکترین نقدی را از عملکرد خود در رسانه ها ندارند .این مسئولان با تاکید بر این نکته که رسانه ها نباید در مسیر تخریب مدیران و دولت برآیند هر نقدی را به عنوان تخریب و فضاسازی منفی قلمداد می کنند.
در برخی از مواقع توقع برخی از مدیران این است که سایتهای فعال در منطقه به مانند سایتهای فرمانداریها و یا استانداری فقط به انعکاس جلسات و دیدارهای مدیران ارشد شهرستانی و استانی اختصاص یابند و در این مسیر به تریبون تبلیغ مدیران تبدیل گردند .این نگاه به جایگاه رسانه و انتظار نامعقول برخی از مدیران از سایتها و رسانه های مکتوب نامناسب است .
اینکه رسانه ها در بخشهای مختلف باید اقدامات و خدمات مثبت مدیران را اطلاع رسانی کنند، امری بدیهی است .همه می دانیم که جامعه در شرایط کنونی چقدر به امید و نشاط نیاز دارد و انعکاس تلاشهای مدیران برای رشد و توسعه مناطق مختلف می تواند منبع این امید و نشاط است .
اما دراین زمینه یک ضرورت اساسی دیگر نباید فدا گردد .این ضرورت این است که رسانه ها علاوه بر ایجاد امید و نشاط در جامعه به باید به عنوان محل مناسب تخلیه روحی و اجتماعی مطالبات جامعه نیز عمل نمایند.اینکه مشکلات و تنگناهای مردم در بخشهای مختلف در رسانه ها و در راس آن سایتها مطرح می گردد در کمترین حالت به مردم این آرامش را می دهد که در جایی این مطالبات بیان شده و این خواسته ها نادیده گرفته نشده است .
علاوه بر بعد مثبت ذکر شده اگر از زاویه ای دیگر به فعالیتهای رسانه ای نگاه شود، می توان این فعالیت ها را بهترین کمک حال مسئولان دانست .خوشبختانه غالب مدیران کنونی ما نیت خدمت به مردم را داشته و تلاش دارند در دوران مدیریتی خود کارنامه مثبتی ازخود بر جای بگذارند .در این شرایط طرح یک مساله در رسانه ها باعث می گردد تا مدیران شهرستانی با دستی پرتر در جلسات ستادی حل برخی از مشکلات را مطالبه نمایند . بنابراین پیگیری مسائل در رسانه ها می تواند بهترین کمک حال مسئولانی باشد که واقعا نیت حل مشکلات مردم را دارند .
اما در این بحث یک جنبه مهم هم برای رسانه ها و سایتهای فعال در منطقه وجود دارد .در برخی از موارد فعالان سایتها به اسم نقد به تخریب عملکردها پرداخته و تلاش می کنند فضایی سیاه و تاریک را از محیط پیرامون ترسیم کنند.این رویکرد هم کاملا اشتباه است .فعالان رسانه ای باید در وهله اول شرایط خاص کشور در این برهه زمانی و محدودیت های موجود بر سر راه مدیران را درک کنند .این درک باعث می گردد که در برخی از موارد بجای پمپاژ مطالبه گری در بخشهای مختلف محورهایی مانند صبر و سعه صدر به افکار عمومی منتقل گردد .چیزی که بنظر می رسد با توجه به شرایط کنونی کشور بیشتر مورد نیاز باشد .
در وهله دوم نیز در برخی از موارد فعالان رسانه ای از یک مشکل کوچک در فلان روستا چنین نتیجه می گیرند که سیاستهای کلی نظام در جهت حل اینگونه مسائل قرارندارد !مساله ای که ممکن است نتیجه بی کفایتی یک مسئول محلی بوده و ربطی به سیاستهای کلان کشور نداشته باشد .بنابراین باید دقت کنیم به راحتی به کلیت ساختار سیاسی کشور هم اینگونه ظلم نکنیم .
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.