c_300_250_16777215_10_images_1122233.jpg

انصاف در قضاوت...
عبدالرحمان قاضیلر

21 تیر ماه روز شنبه  مطلبی در مورد انتخابات حوزه غرب استان بر روی خروجی سایت ترکمن سسی قرارگرفت

با عنوان جدیدترین اخبار انتخاباتی ازشهرستانهای ترکمن و گمیشان نوشته ی دوست خوبم طاهرجانی که اگرچه مطالب مفیدی در آن نوشته شده بود اما به نظر، گاه جانب انصاف کمتر رعایت شده و شاید در این دوره ی حساس لزومی نداشت به بهانه اطلاع رسانی و ...با نبش قبر نمک بر زخم کهنه پاشیده شود.
 به همین علت و با توجه به تجربیاتم در سه دوره گذشته انتخابات مجلس درحد استطاعت مطالبی را در خصوص 3 نکته  به رشته تحریر در آوردم تا شاید درادامه فعالان و نخبگان منطقه با درک حساسیت ها  از اظهار نظرهای غیرکارشناسی و یکطرفه خودداری و فضا را به سوی یک ائتلاف پایدار سوق دهند...
در ابتدا به صورت خلاصه به سه نکته مورد نظر اشاره و سپس توضیحاتی ارائه خواهد شد.
1- انصراف فیروزی  .
2-پیش بینی حضور مهندس ایری در مرحله دوم انتخابات ، به شرط حمایت همه جانبه صنف مهندسین ازعبدالجلال ایری
3-از قورلی زاده به عنوان به عنوان چهره خبرساز انتخابات دوره گذشته نام برده شده و ورود دیر هنگام وی دلیل بی اثر شدن بیست هزار رای و مهم تر ازآن شکست ترکمن ها در دور گذشته اعلام شده بود.و در ادامه آمده است که :
((برخی اصلاح طلبان همین ایراد را نسبت به عبدالحکیم فیروزی وعبدالجلال ایری نیز وارد می دانند اما نامبردگان حداقل یکسال پیش از موعد در فضای انتخاباتی قرارگرفته و انصرافشان با ورود ناگهانی قورلی زاده که معادلات را برهم زد قدری دور از انتظار بود.))
حال نگاهی دوباره :
1-از ماه ها  و حتی سالهای قبل کاندیداها و نزدیکان تاثیرگذار آنان مکرراعلام نموده اند  که جهت پیروزی کاندیدای ترکمن حاضرند به حکمیت بزرگان تمکین نمایند و در همین راستا عبدالحکیم فیروزی(معاون مدیرکل اموزش وپرورش استان )که از گزینه های اصلی ورود به مجلس دهم به شمار می رفت ،ازورود به عرصه انتخابات به عنوان کاندیدا صرف نظر کرد تا  اولین گام عملی برای رسیدن به ائتلاف را برداشته باشد.
حال  شایسته نیست این انصراف را با دیگر موارد آنقدر ارتباط دهیم تاشیرینی یک عمل سنجیده را تلخ نماییم، امروز نوبت نخبگان و فعالان اجتماعی است که بر طبل اختلاف نکوبند و با ایجاد حساسیت در این خصوص فشار افکارعمومی را به سمتی سوق دهند که راه رسیدن به ائتلاف هموارتر از گذشته گردد.(البته معتقدم درخصوص نگرانی هایی که در پس ذهن این دوستان وجود داردتحلیل واقع بینانه ای باید صورت گیرد.)
2- مهندس جلال ایری بی شک از جمله افتخارات صحراست ،فردی که با تلاش وتکیه بر روحیه جنگندگی توانسته سالهای متمادی در راس یکی از سازمان های کلیدی استان قرار گیرد .  اما کارزار انتخابات مجلس بحث دیگری است ، لزوم احترام به افکار عمومی ایجاب مینماید که حسن کاندیداها را در کنار مشکلات و موانع  بیان کنیم،برای رسیدن به هدف مطلوب  لازم است تحلیل واقع بینانه از شرایط پیرامون خود  داشته  و سپس تصمیم گیری نماییم. تحلیل و پیش بینی راهیابی مهندس جلال ایری به عنوان رئیس نظام مهندسی استان با حمایت مهندسین منطقه به مرحله دوم انتخابات علیرغم اینکه مدت هفت ماه به انتخابات مجلس دهم باقی است ، تفسیر ناصوابی است که نه  به سود مهندس ایری که  ادامه چنین تحلیل هایی دامن زدن بر مشکلات و تکرار نتایج  تلخ دو دوره گذشته را سبب خواهدشد.
3- در خصوص قورلی زاده گفتن چهره خبرساز،یا مهم تر از آن اتهام بی اثر کردن  20  هزار رای به دلیل ورود دیر هنگام نه تنها تحلیل صحیحی نیست، که بی مهری است بر یکی از  نجیب ترین فعال سیاسی و اجتماعی ترکمن صحرا، ورود دیر هنگام هرکاندیدایی هرگز نمی تواند دلیلی برای وارد کردن اتهام باشد،چرا که در عرصه های اجتماعی و سیاسی زود تصمیم گرفتن شرط نیست بلکه تصمیم به موقع  گرفتن رمز پیروزی است.
بی شک در شکست دور گذشته انتخابات مجلس شورای اسلامی تنها قورلی زاده مقصر شکست نبود که  به همان نسبت تقصیر وی، سه کاندیدای دیگر یعنی،فیروزی ، دکترایری و مهندس ایری هم مقصر بودند ،زیرا بسیاری از تحلیل گران سیاسی مکرر اعلام نموده بودند که با حضور چهار کاندیدای ترکمن درحوزه صحرا حتی رسیدن به مرحله دوم انتخابات هم امکان پذیر نبوده  و ضروری است رسانه ها ،خبرنگاران.نخبگان و فعالان اجتماعی بر اختلافات دامن نزده و با تحلیل واقع بینانه راه را برای رسیدن به ائتلاف هموار نمایند.
ترکمن سسی: با تشکر از مطلب ارسالی از طرف دوست خوب مان جناب آقاب قاضیلر بنظر می رسد انتشار مطلب ایشان با توضیحات مختصر ذیل خوانندگان را برای قضاوت عادلانه در جایگاه مناسب تری قرار می دهد:
1-    ما از مطلب منتشر شده در سایت چشم بسته دفاع نمی کنیم و اعتقاد داریم قطعا در برخی از موارد اخباررا به شکل مناسب تری نیز می توانستیم انتقال بدهیم .اما بر اساس یک رفتار حرفه ای در حوزه رسانه و امانت داری درمطلب تهیه شده بوسیله خبرنگارشاخص منطقه مان جناب آقای طاهر جانی تلاش کردیم از دست بردن و ویرایش مطلب اجتناب کنیم .
2-    پیش بینی نویسنده و ما این بود که این مطلب قطعا با نظرات مخالف همراه خواهد شد .ما این نظرات مخالف و نقد ها را طبیعت جامعه و بر اساس اصل تکثر عقاید و دیدگاهها می دانیم و نقد ها را سرمه چشم مان می کنیم .
3-    در مورد نبش قبر کردن رویداهای گذشته به بهانه اطلاع رسانی؛  ضمن احترام به عقیده جنابعالی با دیدگاه شما که یادآوری برخی از رویدادهای تلخ دوره گذشته را ضروری ندانستید مخالفیم .به باور ما با توجه به احتمال تکرار این رویداد های تلخ درانتخابات آینده باید در این زمینه برخی از مسائل یادآوری گردد.اما این را قبول داریم که این یادآوری خدای نکرده نباید با غرض و مرض باشد.
4-    ما منظور شما را از بحث انصراف آقای فیروزی متوجه نشدیم .در خبر منتشر شده در سایت ما هم ازاین رویداد به عنوان یک اقدام میمون و مبارک یاد شده است. امادر این رابطه  نمی توان برخی از اتفاقات دیگر رخ داده بعد از این رویداد را نادیده گرفت .حال اگراز نظر شما  ذکر برخی از اتفاقات مرتبط با این نیامدن (مثل آمدن یک کاندید دیگر نزدیک به تیم ایشان )کوبیدن بر طبل اختلاف است ،قضاوت را بر عهده افکارعمومی می گذاریم .
5-    در مورد پیش بینی راهیابی یکی از کاندیداها به دوردوم با نظر شماموافق هستیم و قبول داریم دراین فاصله ار انتخابات قضاوت در این زمینه عجولانه است .اما در این زمینه نیز اصل رعایت حق مولف ما را بر آن داشت که در متن دست نبریم .نکته قابل ذکر در این رابطه این است که بهتر است توانایی های کاندیداها را در قیاس با یگدیگر مورد بررسی قرار دهیم.بنظر ما هیچ کدام ازکاندیداهای ما تافته جدا بافته نیستند و توانایی منحصر به فردی ندارند که آنها را از هم جدا کند .بنابراین در حالت حداقلی وزن سیاسی و اجتماعی مهندس جلال ایری متناسب با سایر رقباست.
6-    درمورد بحث آقای قورلی زاده ما نمی دانیم که جنابعالی از کدام عبارت خبرهای منتشر شده برداشت اتهام و اتهام زنی کردید !!! در مورد آقای قورلی زاده مطلبی که در خبرمنتشر شده ذکر گردید این بود که وی آخرین کاندیدا ازجمع چهار داوطلب دوره نهم می باشد که با ورودش دیرهنگامش بیش ازبیست هزار رای را بی اثر گذاشت و نقش مهمی رادر شکست ترکمن ها ایفا نمود!
ما نمی دانیم  کجای این جمله اتهام زنی است .اینکه آقای قورلی زاده آخرین کاندیدی بود که در دقیقه نود وارد کارزار انتخابات در منطقه شد یا اینکه ایشان با ورودش باعث شد تا بیش از بیست هزار رای ازآراء ترکمنها به سمت ایشان رفته از راهیابی یک گزینه ترکمن (احتمالا آقای فیروزی )جلوگیری کند .
ما نمی گوییم ایشان با این قصد و نیت وارد این عرصه شدند .بحث ما این است که اگر ایشان و تیم انتخاباتی منتسب به ایشان در دوره گذشته تحمل می کردند و از آقای فیروزی حمایت می کردند، قطعا نتیجه به گونه ای دیگر رقم می خورد .این واقعیت هم به هیچ وجه قابل کتمان و انکار نیست. اما در اینکه ایشان جزو فعالان سلیم النفس منطقه هستند با شما کاملا هم نظر هستیم و برای این دوست خوب مان آرزوی توفیق و کامیابی داریم .

دیدگاه‌ها  

-1 #1 طاهر 1394-04-24 16:02
با سلام و تقدیر و تشکر از آقای قاضیلر که دل نوشته هایش انصافا" حاکی از نه تنها دغدغه ایشان بلکه همه از اوضاع و شرایط بد موجود در مقوله انتخابات مجلس آینده است .
نقل قول کردن
+1 #2 گوکلانی 1394-04-26 11:50
الحق و الانصاف جناب آقای قاضیلر مقاله بسیار خوب ، آگاهانه و عاقلانه ای را به رشته تحریر در آورده اند و این نشانه درایت و آشنایی کامل ایشان به مساله انتخابات مجلس در ترکمن صحراست.
ولی مدیریت محترم ترکمن سسی در نقد مقاله ایشان سعی در تحمیل و دیکته نظراتشان به مخاطبان است بهتر بود مقاله ایشان را بدون نقد انتشار میدادید سپس در مطلبی دیگر به انتقاد میپرداختید .
ترکمن سسی از شما انتظارات زیاد بود!!!
ترکمن سسی: ما نمی دانیم شما از کدام بخش توضیحات ما برداشت تحمیل نظر کردید.ما فقط نظر دوست خوب مان آقای قاضیلر را با توضیحاتی منتشر کردیم .قضاوت با مردم .شاید هم حرف شما درست باشد و قضاوت ما ناصواب !
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر