c_300_250_16777215_10_images_4294132_393.jpg
ترکمن سسی-امروزه هر فردی که به اینترنت دسترسی دارد به راحتی می تواند در این فضا با نام های مستعار و غیر واقعی فعالیت کند.


چه کسانی را حتما بلاک و ریپورت کنیم ؟برای برخی از ما اتفاق افتاده است، گاهی که صدای زنگ پیام های تلگرام ، واتسآپ و سایر شبکه های اجتماعی را می شنویم، با پیامی بی محتوا و ناسزا مواجه می شویم.

این اتفاق ناخوشایند در برخی مواقع موجب ایجاد تنش ها و فشارهای عصبی در ذهن دریافت کننده پیام می شود و لزوم ایجاد نظم مشخصی برای حضور در شبکه های اجتماعی را به همگان گوشزد می کند.


* تکنولوژی فرهنگ پذیری می طلبد

تکنولوژی در کشورهای پیشرفته و بالتبع در سایر جوامع، با سرعت چشم گیری در حال رشد است و قبل از ساخت هرگونه وسایل و امکانات لازم است که ابتدا فرهنگ آن را پدید آورند و سپس وارد جامعه شود پس برای بهره برداری بهتر از تکنولوژی باید آموزش های لازم را فرا گرفت تا فرهنگ و استفاده از تکنولوژی همزمان پیش برود، این در حالیست که در کشور ما این اتفاق به صورت کامل نمی افتد و اکثر اشخاص از دید خود به استفاده از تکنولوژی می پردازند

دکتر اصغر مهاجری،جامعه شناس؛ در خصوص فرهنگ سازی صحیح استفاده از تکنولوژی معتقد است: ورود تکنولوژی فرهنگ پذیری صحیح آن را نیز نیازمند است اما در کشورهای در حال توسعه، تاخر فرهنگی تکنولوژیک، تبدیل به یک چالش بزرگ شده است.


* دو روی یک سکه افراد در فضای مجازی

نداشتن فرهنگی واحد در کشورهای در حال توسعه، عواقبی در پی دارد که می توان به ناشناس بودن افراد در شبکه های مجازی اشاره کرد. با این شرایط می توان بدون شناخته شدن با دیگران ارتباط برقرار کرد و امکان آن بوجود می آید که هر فردی با فرهنگ خاص خود وارد این فضا شده و بی اطلاع از نحوه صحیح استفاده از اینترنت به هر صفحه یا شبکه ای وارد شود.

پوریا، 28 ساله، کارگردان تئاتر می گوید: امروزه هر فردی که به اینترنت دسترسی دارد به راحتی می تواند از شبکه های مجازی استفاده کند و به آسانی  و بدون شناخت افراد با آنها ارتباط برقرار کند. اشخاص زیادی را دیده ام که با هم گروهی مجازی شان مدت زیادی است که چت می کنند اما او را به صورت حقیقی نمی شناسند.


* برخی افراد در فضای مجازی شخص دیگری می شوند

افراد سودجو به شکل ناشناس و با نام و عکس های مختلف در فضای مجازی وارد شده و باعث آسیب به افراد مختلف می شوند و ناشناسی به آنها این فرصت را می دهد که کنترلی روی رفتارشان نداشته باشند و در مواقعی فشار روحی و روانی خود را در این فضاها تخلیه کنند.

زهرا 22 ساله دانشجوی داروسازی می گوید: سرگرمی برخی از دوستانم این است که به صورت ناشناس به صفحه دیگران وارد شوند و هر آنچه دوست دارند بگویند؛ من دلیل این عمل را رو در رو نبودن اشخاص می دانم.


* تفکیک گروه در شبکه های اجتماعی بهترین راه حل توهین نکردن

یکی از راه حل های سوء استفاده نکردن افراد در فضای مجازی می تواند تفکیک گروه ها در شبکه های مجازی باشد. چنانچه هرکس بنا بر سلایق ، تحصیلات و سایر ویژگی های شخصی، گروهی را تشکیل دهد، به خود اجازه توهین به غیر را نمی دهد و به طور معمول فقط در مواردی که به آن اختصاص داده است اظهار نظر می کند.

ایمان، 28 ساله، مهندس الکترونیک، می گوید: من به همراه هم کلاسی هایم گروهی در یکی از نرم افزارهای اجتماعی تشکیل دادیم که فقط در موارد درسی پیام ارسال و نظراتمان را ابراز می کنیم، این گروه، فضای خوب و مناسب و به دور از هر گوه توهینی است.


* واکنش های متفاوت توهین در شبکه های مجازی

زمانی که گروهی تشکیل شود و افراد ناشناس در شبکه های مجازی مجالی برای ابراز عقیده در آن پیدا کنند برخی به راحتی به خود اجازه توهین به دیگر اعضای گروه را می دهند.واکنش ها هم در مقابله با آن متفاوت است؛ از ناسزای متقابل گرفته تا بلاک کردن، حذف گروه، ریپورت کردن و ... .

مریم 21 ساله دانشجوی رشته مدیریت فرهنگی می گوید: عضو گروه های زیادی در شبکه های مجازی هستم، هر شخصی که توهین کند بلاک یا برای همیشه از گروه حذفش می کنیم البته پیش آمده اگر به من توهین کند با رعایت ادب جوابش را می دهم.


* راه حل های توهین نکردن در فضای مجازی

افراد در فضای مجازی واکنش های متفاوتی را از خود بروز می دهند. با فرهنگ سازی می توانیم فضایی سالم و اخلاقی داشته باشیم ، یکی از راه حل هایی که می توان به آن اشاره کرد پایبندی به ارزش های اخلاقی و احترام به عقاید دیگران و همچنین بروز واکنش های منطقی به آنهاست.

به هر تقدیر، توهین در برخی قسمت های شبکه های اجتماعی به هر دلیلی رواج یافته است. برخی از افراد، بدون در نظر گرفتن جایگاه و شخصیت خود، هر پیام ناپسندی را که بتوانند ارسال کرده و به اشتراک می گذارند، شاید هم فکر می کنند موجب خنداندن دیگر و شادی آنها می شوند اما مهم این است که ما انسان هستیم و پایبند به کرامات اخلاقی که از بدو حیات بشریت وجود داشته و دین مبین اسلام هم تاکید زیادی بر انجام آن داشته است. پس برای حضوری سالم و مفید در فضای مجازی که به نوعی شبیه به جامعه واقعی است می بایست به آداب پسندیده و موازین اخلاقی پایبند باشیم.


گزارش از پروانه محمدی-باشگاه خبرنگاران جوان

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر