c_300_250_16777215_10_images_62580.jpg

تركمن سسي - دبیر همایش علمی مختومقلی فراغی شاعر و عاف شهیر ترکمن از راه اندازی دبیرخانه دائمی این شاعر درمحل موسسه آموزش عالی غیر دولتی شمس گنبدکاووس خبر داد.

به گزارش تركمن سسي ، 'امین هیوه چی' روز چهارشنبه درهمایش علمی مختومقلی فراغی که با حضور برخی محققان و پژوهشگران شعر و ادبیات ترکمن و برخی مسئولان گنبدکاووس برگزار شد، افزود: علاوه بر دبیرخانه دائمی، درخواست تدریس دو واحد درسی ادبیات ترکمن با تکیه بر اشعار مختومقلی فراغی در دانشگاه ها به صورت اختیاری، از سوی دبیرخانه این شاعر به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شده است.
وی افزود: دبیرخانه دائمی مختومقلی فراغی در نظر دارد کتاب سروده های این شاعر نامی ترکمن را به کتابخانه دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور ارسال نماید تا استادان و دانشجویان برای مطالعه یا انجام فعالیت های تحقیقی از آن بهره مند شوند.
هیوه چی اضافه کرد: امسال همایش علمی مختومقلی فراغی که به مناسبت دویست و هشتاد و چهارمین سال تولد این شاعر برگزار می شود، مورد استقبال خوب پژوهشگران قرار گرفت و حدود 70 مقاله علمی به دبیرخانه رسیده است.
وی تصریح کرد: از بین مقالات ارسالی به دبیرخانه، هیات داوران سه اثر را برتر دانستند که امروز توسط ارائه دهندگان برای شرکت کنندگان قرائت می شود.
دراین همایش که با اجرای برخی برنامه های فرهنگی و هنری همراه بود، فرماندار، امام جمعه و برخی مسئولان و مردم این شهرستان و نیز برخی محققان و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان به نمایندگی ازطرف استاندار حضور دارند.
بر اساس اين گزارش ، مختومقلی فراغی شاعر و عارف ترکمن در سال 1733 میلادی برابر با 1112 شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس متولد شد و سال وفات او را 1790 میلادی مطابق با 1169 شمسی ذکر کرده اند که در زمان وفات 57 سال سن داشته است.
مختومقلی فراغی در کنار چشمه عباساری در دامنه کوه سونگی داغ درگذشت و پیکرش را بر شتر سپیدی نهاده به روستای آق تقه در 40 کیلومتری غرب مراوه تپه (شمال شرق استان گلستان ) بردند و در جوار آرامگاه پدرش به خاک سپردند و هم اینک بنای یادبودی بر سر مزار او ساخته شده است و همه ساله در دهه سوم اردیبهشت مراسم بزرگداشت این شاعر در این مکان و جای جای استان گلستان برگزار می شود.
مختومقلی فراغی بزرگترین شاعر ترکمن ها محسوب می شود و هیچ یک از شاعران ترکمن نتوانسته اند به مرتبه علمی و ادبی او برسند و او به عنوان احیاگر زبان و ادبیات ترکمن شناخته می شود.
اشعار این شاعر بزرگ ترکمن دارای مضامین اجتماعی، سیاسی، دینی و عرفانی است و دیوان معروف او گنجینه گرانبهایی محسوب می شود و به چندین زبان زنده دنیا مثل انگلیسی، روسی و فارسی ترجمه و چاپ شده است.
استان مرزی گلستان واقع در شمال ایران افزون بر یک میلیون و 868 هزار نفرجمعیت دارد که از اقوام مختلف همچون فارس، ترکمن و سیستانی و دیگر قومیت ها هستند ضمن اینکه 350 هزار نفر از جمعیت این استان در شهرستان گنبدکاووس سکونت دارند./ ايرنا

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر