c_300_250_16777215_10_images_000000000000000000000000000000000000000000000000q0.jpg

ترکمن سسی-دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا از روز یکم بهمن ماه کار خویش را آغاز می کند.

 

درباره ی انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور آمریکا و تاثیر انتخاب وی در آینده سیاسی آمریکا در داخل و خارج،بحث های زیادی مطرح می شود.

 

با دو تن از شخصیت های آشنا به مسائل سیاسی و درونی افغانستان،درباره انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر افغانستان گفتگویی کردیم.

 

نورالله ایشچی یکی از فعالان مدنی افغانستان در پاسخ به سوال سردبیر ترکمن سسی،دباره انتخاب ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا و تاثیر آن بر افغانستان گفت:دونالد ترامپ بارها گفته است که نیروهای آمریکایی باید از افغانستان بیرون بروند،ترامپ در تاریخ ۱۳ ژوئن ۲۰۱۶ گفت که عمر متین،جوان ۲۹ سالۀ آمریکایی افغان تبار و مهاجم تفنگ به دست شب مرگبار در اورلاندو که سبب کشته شدن ۴۹ نفر و زخمی شدن ۵۳ نفر دیگر شد "افغان زاده شده بود."

 

ایشچی تاکید کرد:این نامزد ریاست جمهوری ایالات متحده اذعان کرد که متین از والدین افغان به دنیا آمده است که در سالهای ۱۹۸۰ به ایالات متحده آمده بودند.ترامپ با اشاره به رویداد اورلاندو گفت " دیدگاه ها و ارزش‌های سرکوبگرانه در میان آنان (افغان‌ها) مشترک است."

 

ایشچی افزود:ترامپ که در گذشته نیز خواستار وضع محدودیت بر ورود پناهجویان مسلمان در ایالات متحده شده است،برای توجیه این خواسته خویش تابعیت آمریکایی متین را نادیده گرفته و بار دیگر خواستار انسداد مرزهای ایالات متحده به روی پناهجویان مسلمان آسیای میانه شد.

 

 

ایشچی با اشاره به مصاحبه ترامپ با تلویریون فاکس نیوز بیان کرد:ترامپ ۲۹ آپریل در گفتگویی با تلویزیون فاکس نیوز گفت"در افغانستان باقی خواهیم ماند زیرا در شرق میانه کشوری است که ما باید به آن می رفتیم،چرا که افغانستان در همسایگی پاکستان قرار دارد، کشوری که دارای بمب هسته ای است.

به نظر من باید آنجا بمانیم و بیشترین تلاش را کنیم.صرفا به دلیل اینکه پاکستان مجهز به سلاح هسته ای است حدود ۱۰ هزار سرباز آمریکایی مستقر در افغانستان را در آنجا حفظ خواهیم کرد،فکر نکنم جز این گزینۀ دیگری داشته باشیم".

 

وی افزود:اما در اوایل اکتبر ۲۰۱۵،ترامپ در گفتگو با شبکۀ خبری سی ان ان گفت "تهاجم ایالات متحده به عراق اشتباه بود.من هرگز نگفته ام که تهاجم ما به افغانستان اشتباه بوده است،افغانستان همسایۀ پاکستان است و باید مواظب سلاح هسته ای پاکستان بود."

 

ایشچی تاکید کرد:دونالد ترامپ در تاریخ چهارم آپریل ۲۰۱۱ در صحبت با شبکۀ مشهور تلویزیونی فاکس ایالات متحده در مورد افغانستان صحبت کرد،از ترامپ پرسیده شد که آیا طرفدار خروج تمام قوای آمریکایی از افغانستان است یا خیر؟ اقدامی که به باور مجری این شبکه،احتمالاً زمینۀ برگشت طالبان را به قدرت مهیا خواهد کرد.

 

وی افزود:ترامپ در پاسخ گفت "فکر نکنم که افغانستان مشکل بزرگتر از پاکستان باشد. همه به من می گویند که آنان (طالبان)در پاکستان اند نه افغانستان. اگر اسامه بن لادن در پاکستان است، چرا ما سالانه صد ها میلیون دلار به آن کشور می دهیم،اگر من باشم برایشان می گویم که برایتان پول داده نمی شود. ما اسامه بن لادن را می خواهیم. اگر اسامه بن لادن را به ما ندهید برایتان میلیاردها دلار نخواهیم داد."

 

ایشچی گفت:دونالد ترامپ در این مصاحبه در پاسخ به پرسش های خبرنگار فاکس نیوز گفت که نیروهای آمریکایی را از افغانستان بیرون خواهد کرد زیرا به گفتۀ وی طالبان از پاکستان به افغانستان نقل مکان می کند،ترامپ با اشاره به سوزانیدن مکاتب(مراکز آموزشی) و تخریب جاده ها توسط طالبان در افغانستان که بیشتر این اقدامات از مساعدت های مالی آمریکا سرچشمه می گیرد گفت که کاهش هزینۀ جنگ افغانستان می تواند سبب آبادی بیشتر آمریکا شود.

 

این فعال مدنی افغانستان گفت:ترامپ در ۱۳ مارچ ۲۰۱۲ افغانستان را یک "فاجعۀ کامل" خوانده و با انتقاد از رهبران سیاسی ایالات متحده باز هم تاکید کرد که هزینۀ جنگ در افغانستان باید صرف بازسازی و نوسازی مراکز آموزشی،شاهراه ها و سایر زیربناها در ایالات متحده شود،به همین سان ترامپ به تاریخ ۱۱ ژانویه 2013 در صفحۀ توئیتر خود نوشت "بیایید از افغانستان بیرون برویم. سربازان ما توسط افغانهایی کشته می شوند که ما خود آنان را آموزش می دهیم. ما پول خود را در آنجا ضایع می کنیم و این بی معناست!،ایالات متحده آمریکا را بازسازی کنیم."

 

ایشچی در پایان تصریح کرد:به باور من دونالد ترامپ گزینه خوبی برای ریاست جمهوری ایالات متحد نیست و هم چنان مشکلات جدی را به مسلمانان جهان به بار خواهد آورد،زیرا ترامپ از نظر بعضی سیاسیون غرب شخصی روانی است که هدف مشخصی ندارد،باقی ماندن نیروهای آمریکایی در افغانستان دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد ولیکن ترامپ همان طور که در بالا گفته شد بهانه اش پاکستان است،این را تمام مردم افغانستان می دانند که پاکستان نماینده آمریکا و انگلیس در خاورمیانه است.

 

 

حاجی انور رحیمی رئیس سابق شورای ولایتی بلخ درباره ریاست جمهوری ترامپ و تاثیر آن بر آینده افغانستان بیان کرد:انتخاب شدن ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا به نظر من هیچ تفاوت و تغییر رویکردی به سیاست های خارجی آمریکا نخواهد داد.

 

رحیمی بیان کرد:رفتار آمریکا درباره افغانستان هیچ تغییری نخواهد کرد و شاهد نوآوری مثبت در آن نخواهیم بود،چون هدف حکومت ایالات متحده در افغانستان بسیار بزرگ تر از آن چیزی است که ما می بینیم.

 

وی افزود:چه رئیس جمهور ترامپ باشد یا شخصی دیگر،این سیاست در افغانستان تغییر نخواهد کرد،چرا که اعتقاد دارم فشار ها بیشتر هم خواهد شد،در دنیای اسلام انتخاب شدن ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده بسیار خطرناک خواهد بود خصوصا برای مهاجران مسلمان که به ایالت متحده می روند،انتخاب وی برای آنها(مهاجران مسلمان) مشکل ساز خواهد شد.

 

رحیمی تصریح کرد:سیاست مداران ما در افغانستان یک رفتار خاص دارند و آن اینکه وقایع را در رسانه ها خیلی خوش بینانه جلوه میدهند،درباره رئیس جمهور جدید ایالت متحده هم خیلی خوش باوری در رسانه ها به چشم می خورد،ولیکن من آن قدر مطمئن نیستم،چون حزب جمهوری خواهان ایالت متحده هیچ وقت به جهان اسلام به دید مثبت نگاه نکرده است.

 

رحیمی در پایان گفت:دردوران حکومت های پیشین جمهوری خواهان،به جز ظلم و ستم به مسلمانان چیز دیگری ندیده ایم،رئیس جمهور فعلی هم یک جمهوری خواه است،از این لحاظ فکر نمی کنم که ریاست جمهوری ترامپ سودی برای جهان اسلام داشته باشد.

 

نوشتن دیدگاه

مخاطبان گرامی، برای انتشار نظرات لطفا نکات زیر را رعایت فرمایید:
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های اسلامی منتشر نمی‌شود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال می‌شود.


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر