There was a problem loading image 'images/56666665.jpg'
There was a problem loading image 'images/56666665.jpg'
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در استان گلستان از تشکیل و فعالیت هیئت نظارت در استان از ماه جاری خبر داد.
عیسی غلامی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: هیئت نظارت استان گلستان آمادگی کامل دارد در هفتم اسفندماه جاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را با رعایت موازین قانونی با کمک مردم برگزار کند.
وی با اشاره به اینکه ثبتنام از داوطلبان مجلس شورای اسلامی از 28 آذرماه امسال آغاز شده و تا چهارم دیماه ادامه دارد، تصریح کرد: ثبتنام داوطلبان مجلس خبرگان رهبری از 26 آذرماه تا دوم دیماه جاری انجام میشود.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در استان گلستان برای همکارانش در مجموعه استانداری، ستاد انتخابات استان، فرمانداران، بخشداران و اعضای هیئتهای اجرایی که برابر قانون در آینده مشخص خواهند شد، آرزوی توفیق و موفقیت برای برگزاری انتخاباتی باشکوه کرد.
غلامی با گرامیداشت 26 تیرماه سالروز تاسیس شورای نگهبان به فرمان امام خمینی (ره) گفت: هر سال در چنین ایامی مجموعه همکاران ما در شورای نگهبان در اقصی نقاط کشور برنامههایی برای بزرگداشت سالروز تاسیس شورای نگهبان پیشبینی و اجرا میکنند.
وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان در نظام جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین و اساسیترین نهادهای حاکمیتی به شمار میآید، اضافه کرد: این نهاد شباهت زیادی با بعضی از نهادهای مشابه در سایر کشورها دارد؛ در این کشورها نهادهایی با عناوین شورای قانون اساسی، دادگاه قانون اساسی، دیوان قانون اساسی و امثال آن را پیشبینی کردند که وظیفه آنها چیزی شبیه شورای نگهبان است.
غلامی با اشاره به اینکه شورای نگهبان در کشور کارکرد ویژهای دارد، ادامه داد: اعتبار مجلس شورای اسلامی به وجود شورای نگهبان است و اگر شورای نگهبان نباشد مجلس شورای اسلامی بیاعتبار خواهد بود.
وی تصریح کرد: یکی از وظایف شورای نگهبان این است که مصوبات مجلس شورای اسلامی را از منظر اینکه مغایرت با شرع مقدس اسلام و قانون اساسی نداشته باشد مورد بررسی قرار دهد.
غلامی یکی دیگر از وظایف شورای نگهبان را نظارت بر انتخابات، همهپرسی و رفراندوم اعلام کرد و افزود: نظارت بر همه انتخاباتها به جزء انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا توسط شورای نگهبان صورت میگیرد.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات در استان گلستان خاطرنشان کرد: از نظر تاریخی بعد از پیروزی انقلاب مشروطه، قانون اساسی مشروطه حدود 100 سال پیش تصویب شد و در اصل دوم متمم قانون اساسی مشروطه نهادی شبیه شورای نگهبان پیشبینی شده بود که مصوبات مجلس آن موقع خلاف شرع نباشد.
غلامی خاطرنشان کرد: پیشبینی کرده بودند که پنج نفر از مجتهدین و فقهای هر زمان بر مصوبات مجلس شورای ملی وقت نظارت کنند که خلاف شرع نباشد که عملاً به این موضوع پرداخته نشد و آن نهاد تعطیل شد.
وی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شورای نگهبان با کارکرد، ویژگیها و ساختار متفاوتی توسط امام خمینی (ره) و نخستین مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی پیشبینی و این نهاد پایهگذاری شد.
به گفته غلامی، بیش از 35 سال است که در نظام حقوقی کشور نهاد حاکمیتی به اسم شورای نگهبان قانون اساسی وجود دارد.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.