c_300_250_16777215_10_images_25735.jpeg

 

ترکمن سسی - نهمین کتاب، موسی جرجانی محقق و پژوهشگر گلستانی با عنوان "عالم ترکمن، خادم مختومقلی" با موضوع گفتگو با استاد مرحوم حاج مراد دردی قاضی پیشکسوت فرهنگ و ادب ترکمن می باشد.

▫️کتاب نهم:
عالم ترکمن، خادم مختومقلی
گفتگو با استاد حاج مراد دردی قاضی پیشکسوت فرهنگ و ادب ترکمن
به کوشش: موسی جرجانی

نوبت چاپ:
چاپ اول، زمستان ۱۳۸۳ / چاپ دوم، بهار ۱۳۸۴

تیراژ: ۳۰۰۰ جلد / قطع: رقعی
قیمت: ۱۲۰۰ تومان / تعداد صفحات: ۱۰۶

▫️فهرست مطالب:
- برای پیشکسوت ناشران
- زندگی نامه
- فعالیت ها
- چاپ و نشر
- سالشمار زندگی
- اشعار و مطالب درباره شخصیت استاد حاج مراد دردی قاضی
- معرفی کتاب ها
- عکس ها و ضمائم

▫️در پیش سخن و بخشی از این کتاب آمده است:
اگر از خادمان عرصه فرهنگ و ادب ترکمن، در یکصد سال گذشته نام ببریم، به نظرم نام حاج مراد دردی قاضی، در ردیف اول آنان قرار می گیرد.
زیرا خدماتی را که استاد قاضی در جمع آوری دستنویس های شاعران و نویسندگان کلاسیک و چاپ و نشر آنها انجام داده است، هرگز فراموش نخواهد شد و همه ما به نوعی مدیون کار و تلاش وی هستیم.
استاد قاضی، بیش از ۵۰ سال با تمام مشکلاتی که در سر راهش بود، از تحقیق و پژوهش برای جمع آوری نسخه های خطی و برگ های زرین دستنویس شاعران و نویسندگان، در سطح شهر و روستاهای ترکمن صحرا کوتاهی نکرد است.
استاد قاضی راه های صعب العبور جرگلان بجنورد، کوه ها و دره های مناطق کلاله، گلیداغ، دشت فراخ گنبد و آق قلا، مناطق مرزی اینچه برون، مراوه تپه، داشلی برون و کرند و مناطق ساحلی گمیشان و بندرترکمن و می توان گفت جای جای ترکمن صحرا را با پای پیاده، به دنبال یافتن نسخه ای از دیوان اشعار مختومقلی و یا دیگر شاعران کلاسیک بود.
استاد قاضی کتاب های دیوان مختومقلی را به دوش خود می گرفت و روستا به روستا، شهر به شهر، می رفت تا آن را بین علاقمندان و خواستارانش توزیع کند.
استاد قاضی در بین سخنانش می گفت:
از اینکه کتاب های مختومقلی را به دوش خود گرفته و از رودخانه اترک می گذشتم، هرگز خسته نمی شدم، زیرا دیوان اشعار مختومقلی را با عشق و علاقه، به دوش می گرفتم و بدان افتخار می کردم.

✍️ رستم جرجانی/ خبرنگار
🗓 ۲۵ فروردین ۱۴۰۴

 

 

ترکمن سسی

turkmensesi

تبلیغ

 

نوین وب گستر