گرگان : ترکمن سسی - امام جمعه مسجد امام اعظم ابوحنیفه(رض) گفت: اصلاح امور جامعه و اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر مهمترین هدف امام حسین(رض) از قیام عاشورا بود.
فرهاد آخوند مهر بخش در گفتگو با خبرنگار ترکمن سسی ، با اشاره به لزوم بازنگری به ابعاد وسیع قیام امام حسین(رض) و واقعه عاشورا جنگ میان حق و باطل، نبرد دو گروه با نفرات و تجهیزات برابر نبود. در یک سو لشکر چند هزار نفری یزید قرار داشت و در سوی دیگر میدان گروه کوچکی از مسلمانان که تعدادشان به گواه تاریخ حتی به صد نفر هم نمی رسید. در آن شرایط نابرابر دشمن تا دندان مسلح حتی آب را نیز بر روی اندک نفرات باقیمانده در رکاب امام حسین (رض) بست.
وی یکی از مهمترین درس های قیام عاشورا را اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در جامعه آن زمان دانست و افزود: امام جسین رضی الله عنه نیازی به مال و مطاع دنیا نداشت. ایشان در دامان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم رشد و پرورش یافته بود و از چنین شخصیت برجسته امت اسلامی ، انتظاری جز رفتن به استقبال شهادت نمی رفت. آن حضرت ترجیح داد برای دفاع از حق و شیوه امت اسلامی که اجرای سنت نبی مکرم اسلام بود پا در مدان نبرد گذاشته و شربت شهادت را بنوشد.
آخوند مهربخش مطالعه کتب مربوط به واقعه عاشورا که توسط اندیشمندان و مورخین اسلامی به چاپ رسیده اند را از نیازهای ضروری برای جوانان امت اسلامی خواند و تاکید کرد: ما همواره با یک سوال مهم مواجه هستیم که چرا امام حسین که می توانست از مرکز خلافت اسلامی یعنی مکه به حکومت داری بپردازد، ترجیح داد رنج سفر را به جان خریده و راهی شهری شود که تعدادی یاغی به سرکردگی یزید حاکمیت را به دست گرفته بودند. بی گمان آن حضرت دغدغه مقام و منزلت دنیوی نداشت. ایشان به فکر اصلاح جامعه بود و یزید را شایسته تکیه زدن بر مسند خلافت اسلامی زمامداری امور مسلمین نمی دانست.
وی خاطر نشان کرد: برخی از نزدیکان امام از جمله عبدالله ابن عباس(رض) و ابن عمر رضی الله عنه با شناختی که از عراق و بالاخص مردم کوفه داشتند، سعی کردند امام حسین را از سفر به آن سرحدات منصرف کنند که موفق به اینکار نشدند. از یاد نبریم که حضرت علی رضی الله نیز پیشتر در کوفه به شهادت رسیده بود.
امام جمعه مسجد جامع قزاق محله گرگان عنوان نمود: هجده هزار نفر از کوفیان در حالی وعده بیعت با امام را به سفیر ایشان یعنی مسلم ابن عقیل دادند که به دلیل ترس از یزید و گماشتگان وی بر عهد خود خیانت ورزیده و ابن عقیل را تنها گذاشتند تا توسط ماموران حکومت کوفه به شهادت برسد. مردم کوفه در فکر و عمل، آزاد اندیش نبودند. آنها علی رغم اینکه می دانستند تعرض به نوه رسول خدا چه عاقبت بدی به همراه دارد، ایشان را در مقابل لشکر یزید تنها گذاشتند و برخی از جمله شمر ظالم بر طبل جنگ بر علیه اسلام کوبیدند تا واقعه تلخ روز عاشورا رقم بخورد. در این روز شش تن از فرزندان امام حسین و چهار تن از فرزندان امام حسن و تعدادی از خانواده های یاران ایشان از جمله سه تن از فرزندان جعفرابن ابی طالب نیز به شهادت رسیدند.
آخوند مهربخش تصریح کرد: به تجربه ثابت شده است که پدران خودشان را به هر نحو ممکن فدا می کنند تا به فرزندانشان آسیب نرسد، ولی برای امام حسین و اهل بیت ایشان و یارانش حفاظت از حقانیت اسلام مهمتر از حفظ جان بود. در شامگاه روز عاشورا یزید خیال می کرد همه چیز با شهادت امام حسین و یارانش پایان یافته و اوضاع را عادی تصور می کرد، لیکن زندگی وی و نزدیکانش به مرگی فجیع منجر شد و نه حکومت داری و نه پول و ثروت مانع از آن نشدند تا به سزای اعمال نگین شان نرسند.
امام جمعه مسجد امام اعظم ابوحنیفه (رض) تاکید کرد: لذا امروز همه مسلمانان جهان اعم از شیعه و سنی می بایست از درس های قیام روز عاشورا نحوه بهتر زیستن را یاد گرفته و با اتحاد و همدلی این ایام را به طوری که می توانند گرامی بدارند. اهل سنت امام حسین رضی الله، اهل بیت ایشان را دوست می دارند و برای آنها احترام ویژه ای قائل هستند. برای گرامیداشت این ایام کارهای زیادی می توان انجام داد که از آن جمله تلاوت قرآن کریم، روزه گرفتن و صدقه دادن در میان اهل سنت مرسوم می باشد.
- نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- نظرات حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای اسلامی منتشر نمیشود.
- نظرات بعد از ویرایش ارسال میشود.